Sunday, March 14, 2010

140. The Ten Bells


New Yorks barflora är i min mening en av dom bästa i världen. När det är dags för en utekväll är valmöjligheterna nästintill oändliga, och med lite fantasi kan man bege sig hela vägen från Irland till Japan under en kväll. Lower East Side har några av dom trevligaste och mest gemytliga barerna i stan, och där hittar man en av stadens bästa vinbarer (ett koncept vanligtvis förknippat med Upper West och East Side). The Ten Bells heter detta lilla hemtrevliga krypin, som har en av dom mest spännande Happy Hours i New York.


Ten Bells är en fransk vinbar som har allsköns centraleuropeiska läckerheter på menyn. Spanska tapas minglar med empanadas, allt under det franska kökets vakande öga. Denna blandning av olika influenser borgar för en spännande meny, och det fina urvalet av viner gör upplevelsen om möjligt ännu bättre. Det kan emellertid vara lite svårt att hitta baren, då dom inte gör mycket reklam för sig. När du ser den brunmålade väggen har du förhoppningsvis kommit rätt.


En av huvudanledningarna till ett besök är Ten Bells ostron-happy hour, där man för en ynka dollar får ett pinfärskt ostron till livs. Oftast finns det ett par ostronvarianter att tillgå, och dom serveras med citron och en pepparolja som inte går av för hackor. Ibland när man beställer ostron är dom illa öppnade, och munnen blir full av skalflisor. Det är inte fallet hos Ten Bells, där ostronen är perfekt öppnade och redo att avnjutas.


I min mening är Ten Bells ostron-happy hour ett genialiskt koncept som jag inte hört talas om någon annanstans. För fem dollar får du fem purfärska ostron från någon av östkustens bästa farmare, och när priset är så pass lågt kan du unna dig några glas vin till delikatesserna. Det är du värd.

Det är ostron-happy hour varje dag från att dom öppnar fram till 19:00.


Visa större karta
The Ten Bells
247 Broome Street (mellan Orchard och Ludlow Street)
Manhattan

7 comments:

Natasha said...

Superbra tips!

Anonymous said...

Riktigt häftigt måste jag säga!

Anonymous said...

Jäkligt bra tips. Ostron är en liten lyx man ska unna sig när man har tillfälle. Jag gillar din blogg.

Mvh,

Lasse

Natasha said...

Tack, det var roligt att höra!

Lilith said...

Hej!
Jag och en vän har precis kommit hem efter 3½ vecka i NY då er blogg har förhöjt vår upplevelse. Särskilt användbar var den när vi var i Brooklyn! Och restaurangerna ni tipsat om har varit toppen!
Vi tänkte bidra med ett litet tips själva (har flera, men gissar att ni redan har en lista på ställen ni tänkt besöka så väljer att begränsa oss). Då det verkar som om ni gillar italienskt på redaktionen:
Orologio, en liten mysig italiensk restaurang med utsökt mat, ypperlig service och väldigt pittoresk inredning. 162 Avenue A (Mellan 10th & 11th St).

Dock tänkte vi bara tipsa om att det verkar som att Brooklyn warehouse har stängt eller flyttat. För på adressen ni angav ligger nu en nyöppnad erotik-butik som heter Shag, de höll på att montera upp skylten när vi kom.^^ Det är inte converse och coola hiphop-kläder som möter en när man kliver in, utan sexleksaker och dekadenta underkläder.

Något som hade varit trevligt att få läsa i bloggen hade varit en bakgrund till hur ni hamnade i NY och hur ni gick tillväga för att flytta dit. Förstår att ni vill hålla det anonymt, men jag gissar att vi inte är de enda turisterna som nu drömmer om att bli New York-bor och inte riktigt vet i vilken ände man ska börja för att uppnå detta.

Fortsätt med denna fantastiska blogg, kommer definitivt tipsa vänner som åker till NY om denna och själv använda den när jag återvänder i höst! Tack för att ni gör det grymma arbete ni gör!
Med vänliga hälsningar
Sarah och Tove

Anonymous said...

Helt otroligt underbar blogg!!! Jag kan inte få nog av era tips! Vill till New York nuuu men måste vänta tills i höst. :P

Eddie said...

Dit bara måste jag gå och äta dessa underbara delikatesser!

Post a Comment