Friday, March 12, 2010

139. Max Brenner


Desserten är en del av den kompletta måltiden som ofta glöms bort. Detta tycker vi här på redaktionen är väldigt synd, då den i vår mening är det man mest ser fram mot där den ligger och väntar som en extra belöning i slutet av middagen. Därför är det med glädje vi nu bestämt oss för att berätta om en favorit vi besökt i flera år. Det är ett ställe ni som e-mailat oss och bett om just dessert-tips redan hört talas om, och nu är det dags för debuten här på bloggen. Håll i er nu, så beger vi oss till Max Brenner vid Union Square. Det är dags för årets chokladchock.


Max Brenner – Chocolate by The Bald Man, är ett israelisk koncept med restauranger i diverse större städer jorden runt. Allt som serveras är gjort av choklad, och tro mig när jag säger att det är precis så gott som det låter. Det fanns tidigare två lokaler i New York, en i East Village och en vid Union Square. Dessvärre har East Village-restaurangen stängt, men den vid Union Square finns kvar, och den är populärare än någonsin.


Portionerna hos Max Brenner är stora. Dom kanske inte ser så mycket ut för världen när dom serveras, men ha i åtanke att det är choklad vi talar om, någonting som är otäckt mättande. Chokladfyllda crêpes, milkshakes, och chokladfondue är bara några av sakerna man kan hitta på menyn, och en av mina favoriter är en förförisk skapelse vid namn The Sticky Caramel Chocolate Concoction. TSCCC består av en havssaltsblandad kolamousse med crêpeflarn, vispgrädde, kolasås, en chokladbit, och inlagda bananer. Jag tror inte jag behöver nämna hur pass god den är, eller hur löjligt mätt man blir efter att ha avslutat middagen med denna chokladkompis. Den fina kollegieblocktallriken din TSCCC serveras på kan du dessutom hitta hos Fishs Eddy.


En av Max Brenners signaturrätter är deras chokladpizza. Den är värd att prova på, om inte annat bara för att konceptet är så annorlunda och spännande. Till sist vill jag dessutom nämna att man faktiskt kan beställa viss ”vanlig” mat hos Max Brenner (det jag nämnde i andra paragrafen var allstå en liten överdrift), men jag har aldrig sett någon göra detta, och det känns lite som att burgare och dylikt finns på menyn mest lite pliktskyldigt. Gå till Max Brenner för dessert, du kommer inte att ångra dig!


Visa större karta
Max Brenner
841 Broadway (mellan E13th och E14th Street)
Manhattan

4 comments:

Anonymous said...

Nu ser jag verkligen fram emot min new york resa i vår!!!

Chokladbloggen said...

Åh herregud
MÅSTE BOKA RESA TILL NEW YORK!!!!!

Maggie said...

Vicken underbar blogg! Tack så jättemycket för alla fina tips!

Budgetresande said...

Det där ser ju fantastiskt gott ut. Får åka till New York snart, kanske när Feel Air kommer igång.

Post a Comment