Sunday, December 20, 2009

112. Bailey's Corner


Över helgen har det varit en rejäl snöstorm här i New York. Folk har mest hållit sig inomhus, och de få vågade själar som begett sig ut har tvingats pulsa genom snödrivor som räckt en upp till knäna. Själva drabbades vi av ett inställt födelsedagsfirande i Brooklyn, men vägrade låta Kung Bore vinna och halkade istället iväg till grannskapets bästa pub. Bailey's Corner heter denna trevliga lilla inrättning, och som ni nog vet vid det här laget heter vår stadsdel Upper East Side (eller Yorkville om man ska vara petnoga.)


Bailey's Corner är en irländsk pub som är precis sådär mysig som man vill att ett stamställe runt hörnet ska vara. Det har över 50 år på nacken, och är ett ställe där man slinker in för att ta sig en öl efter jobbet, eller om man bara vill ha en lugn stund i goda vänners lag. Ett dussin TV-apparater är dessutom uppmonterade längs kortväggarna, så det är ett perfekt ställe att se en match (kanalerna är enbart inställda på sport, dock med volymen nedskruvad.) Det bör emellertid påpekas att det inte är någon sportbar vi talar om; Bailey's är en lugn pub där man valt att visa ett brett urval av direktsänd idrott, med klassisk rock och pop på stereon.


Bailey's är en inrättning som enklast kan liknas vid Cheers; här hittar man folk från grannskapet som trillat in för en drink eller två, och även om vi älskar utelivet i East Village så kommer det inte i närheten av den genuinitet man finner hos denna lilla Yorkville-diamant. Ett besök rekommenderas varmt, och under happy hour kan man få sig en Bud Light eller Coors för $2.


Bailey's har blivit vår favoritpub här i grannskapet främst på grund av den familjära opretentiösa stämningen; det är ett ställe där alla kan ens namn, och man känner sig alltid välkommen. Om du dessutom råkar befinna dig i New York under en snöstorm så uppmanar vi dig att trotsa vädergudarna och bege dig till Yorkville för ett besök, då det visar sig vara extra mysigt att sitta inne i värmen med en god öl när snön yr runt knutarna.


Bailey's Corner
1607 York Ave (mellan 85th och 84th Street)
Manhattan

2 comments:

Johan said...

Brrr... det ser verkligen kallt ut i snöyran. Det får mig att tänka på Fairytale of New York med The Pogues.

Anonymous said...

Vilken samling med tips! Stort tack!!!

Post a Comment