Thursday, October 22, 2009

92. Good Enough to Eat


Hösten är här, löven faller, halsdukar plockas fram ur gömmorna, och det blir mer och mer frestande att gå ut och äta en riktigt rustik frukost. Ingenting värmer så gott som en kopp varmt kaffe och pannkakor när kvicksilvret kryper nedåt, och på Upper West Side finns det ett litet krypin som verkar som gjort för blåsiga höstdagar. Good Enough to Eat heter stället, och det rekommenderas varmt för dig som lider av frusna tår.


GETE är en Upper West Side-institution som snart har 30 år på nacken, och de har under dessa tre decennium lyckats göra frukost till en fin konst. Dessutom är det en otroligt varm och välkomnande liten restaurang, vilket nästan är ett skäl i sig till ett besök. På lördagmorgonar kan det vara en stunds kö innan ett bord blir ledigt, men på vardagar brukar det inte vara några problem.


På menyn kan man hitta ett gäng olika varianter av pannkakor, våfflor, och french toast. Är man inte sugen på en söt frukost finns det även en massa olika äggrätter att välja mellan, och dessutom klassiker som bacon och korv. Besöker du GETE något senare på dagen har de dessutom en liten bar om du skulle vara sugen på en drink till maten.


Min favoritfrukost är Banana Walnut Pancakes; dessa serveras med ett jordgubbssmör som är himmelsk gott, samt lönnsirap såklart. GETE är ett av Upper West Sides bästa frukostställen, med en hemtrevlig atmosfär som är av samma höga klass som deras meny.


Good Enough to Eat
483 Amsterdam Ave (mellan 83d Street och 84th Street)
Manhattan

7 comments:

Anonymous said...

Hej!
Vilken jattetrevlig blogg, har kommer jag titta in oftare.
Jo, jag har ratt nyligen startat en blogg om London som liknar er i konceptet. Jag delar med mig av mina basta Londontips, sma guldkorn man kanske inte alltid annars hittar till som turist.
En liten forfragan, skulle ni vara intresserad av att lanka till min blogg (om ni gillar den saklart) sa lankar jag till er?
Jag tror att mina lasare helt klart skulle vara intresserade av er New York blogg samt vice versa eftersom vi skriver om tva valbesokta storstader.

MVH
La la London
www.metrobloggen.se/lalalondon

Eva said...

Jag har länge velat åka till New York och nästa år blir det kanske äntligen av. Tills dess läser jag gärna din blogg och drömmer mig bort. Hoppas det är ok att jag länkat till dig. mvh Eva

Carin said...

Ska till NYC nästa vecka och efter att ha kollat här är jag så taggad! Ni har inte lust att agera reseguider i tio dagar? :P Kändes förut mest som att vi skulle irra runt men nu har man äntligen fått lite tips om vilka smultronställen som finns. Tack! Ska boka det där hotellet som ni tipsade om nästa gång förresten. Nu bokade vi ett hostel, för samma pris...som är känt för sina bed bugs:S

Daniel said...

La la London: Lank tillagd pa Ett annat!

Eva och Carin: Tusen tack, jag ar glad att ni gillar Ett annat, och hoppas att ni far toppenbesok har!

Anonymous said...

Jag vill också passa på och tacka för denna underbara blogg. Den var verkligen hjälpsam under vår New York-resa. Vi besökte en handfull av de ställen du tipsat om och de var alla toppen!

Tusen tack!

/Kerstin

Anonymous said...

Tack!
Jag har lagt till er pa min lanklista.

MVH La la London

Anonymous said...

Kan bara instämma med föregående skribenter. Jag var för allra första gången i NY i januari 2010 och er blogg var min bibel! Åt frukost på GETE, och följde ert tips om bananpannkakorna. Lyckträff! Även om jag fortfarande inte förstår hur man kan orka äta tre amerikanske pannakakor... De ser inte så mäktiga ut, men jösses. GETE var mycket uppskattat av mig och jag rekommenderar det gärna åt andra!

-Markus

Post a Comment