Monday, October 19, 2009

91. No Relation Vintage


Vi ska återigen ta oss en shoppingtur, och denna gång beger vi oss tillbaka till East Village, som är något av vintage-butikernas högborg. Här man kan finna allt från lite mindre specialbutiker till stora lokaler som erbjuder en rejäl bredd av prylar till försäljning. No Relation Vintage är en butik snäppet större än genomsnittet, och om man är på jakt efter roliga och billiga kläder är detta en riktig liten pärla.


No Relation Vintage ligger i utkanten av East Village, och kan lätt missas om man bara är ute och flanerar utan ett riktigt mål. Väl där bör man dock avsätta minst en timme åt att skrota runt i butiken, och leta bland galgarna. Inventariet är otroligt bra; byxor, skjortor, och t-shirts är bara några av de plagg man kan finna, och priserna ligger på $10-$20 för en unik skjorta.


Lite längre in i butiken finns en rejäl skoavdelning att gå igenom, något som är ganska ovanligt för en lite trendigare andrahandsaffär. Kvalitén på plaggen som säljs är generellt sett väldigt bra, men det skadar inte att syna det du ska köpa en extra gång, då det inte finns någon returpolicy.


No Relation Vintage har på kort tid blivit en av mina favoritbutiker i stan; det är hög rotation på inventariet, priserna är låga, och varje besök blir som en liten skattjakt. Är man på jakt efter riktigt speciella prylar bör man rikta blicken mot glasmontrarna i mitten av lokalen, där förvaras nämligen de dyrgripar som anses extra värdefulla och måste skyddas mot alltför giriga fingrar.


No Relation Vintage
204 1st Ave (mellan 13th Street och 12th Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Vilken underbar blogg! Sluta aldrig att skriva!!!

Anonymous said...

jag bara måste besöka east village! tur att jag ska till new york snart bara ett par veckor kvar nu! :)

//Liv

Post a Comment