Saturday, October 24, 2009

93. Nurse Bettie


En utekväll i goda vänners lag innebär ofta att man besöker ett flertal olika lokaler. Kvällen börjar gärna på ett lite lugnare ställe, innan sällskapet beger sig ut på äventyr. Ibland händer det dock att denna första bar är så pass trevlig att man väljer att stanna där för återstoden av kvällen. Nurse Bettie på Lower East Side är en sådan bar, och de har dessutom ett extra ess gömt i rockärmen.


Nurse Bettie är en liten lokal med pinup-tema; Bettie Page-inspirerade posters täcker väggarna, och det spelas ofta rock från förr på stereon. När man kliver in slås man lite av känslan att man befinner sig i en kompis vardagsrum (det vill säga om denna kompis har en av stans bästa pinup-postersamlingar), och baren har en väldigt trevlig och bakåtlutad atmosfär. Ljudnivån blir aldrig olidligt hög, det är ett perfekt ställe att starta kvällen, och man väljer gärna att stanna ett par extra timmar.


Baren har ett bra drinkutbud, med kul namn som Bazooka Bettie, Night Nurse, och Au-Pear på menyn. Dessutom serveras öl både på flaska och tapp, och jag kan gladeligen meddela att min favorit Blue Moon finns till försäljning. Drinkarna är ganska starka, något man bör ha i åtanke under drickandets gång.


Nu till esset i rockärmen jag nämnde tidigare; då och då arrangeras små burlesk-shower på Nurse Bettie, och det är detta som gör stället till en riktig pinup-bar på ett härligt 50-talsmanér. Skulle man inte lyckas tajma in en burlesk-show är ett besök ändå att rekommendera, främst på grund av de goda drinkarna, men även för att stämningen är så skön och avslappnad.


Nurse Bettie
106 Norfolk Street (mellan Delancey och Rivington Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Tackar! Nurse Bettie är nu inbokat till nästa NY besök!

Johanna said...

Tack för en superbra blogg!! Mycket inspirerande!!

Post a Comment