Wednesday, October 14, 2009

89. Bond No. 9


En god doft kan förvandla även oss skäggigaste av sluskar till drömprinsar på en sekund. Huruvida detta påstående är sant eller inte kan nog diskuteras, men ett faktum som kvarstår är att en intressant parfym kan förhöja en persons utstrålning rejält. Ett parfymhus som verkligen lyckats fånga lukten av New York är Bond No. 9, och deras väldoftande högkvarter ligger i NoHo.


Bond No. 9 producerar exklusiva parfymer för både män och kvinnor, baserade på en affärsidé som går ut på att försöka fånga stadens olika grannskap i doft. Det bör nämnas att de riktar in sig mer på stadsdelarnas atmosfär än den lukt man ibland kan förnimma på stadens gator, och tur är väl det. Unisexparfymer finns även de representerade i sortimentet, och enligt rykten ska dessutom en sminklinje lanseras inom kort.


Konceptet Bond No. 9 känns väldigt stilrent och spännande; allt från de väldesignade flaskorna till dofterna är en genialisk idé som utförts på ett ytterst smakfullt sätt. New York-andan är fångad i både doft och design, vilket i sin tur gör att priserna (som ligger runt $100/flaska) inte känns allt för höga. De har dessutom prover tillgängliga för oss som behöver ett par dagar innan vi kan bestämma oss.


Det jag gillar mest med Bond No. 9 är att de verkligen lyckats representera New York i sina dofter och designer. Brooklyndoften känns ung och spännande, och flaskan har naturligtvis en graffiti-inspirerad design. På andra sidan av spektrumet har vi Park Avenue, vars doft är som skapad för en Upper East Side-dam, levererad i en flaska som knappast kan bli mer klassisk och stilren.

Håll även utkik efter dofter i begränsad upplaga, varav den senaste kallas ”Andy Warhol – Success is a Job in New York”.


Bond No. 9
9 Bond Street (mellan Lafayette Street och Broadway)
Manhattan

3 comments:

lina said...

Hej

Vore jätte tacksam för lite hjälp.
Jag ska plugga på Manhattan i sommar och får välja på olika värdfamiljer i Queens, Brooklyn, Bronx, New Jersey, Westchester, Long Island and Staten Island.
VAR ska jag bo?
Vad är bäst, jag vill ha relativt nära in till skolan på Manhattan. Många verkar höja Brooklyn och andra Queens, vad säger du? Är förbindelser bra?

MVH LINA

Daniel said...

Hej Lina!

Jag skulle foresla Brooklyn, tatt foljd av Queens. Brooklyn ar ett av de hetaste omradena i varlden just nu, och det finns otroligt mycket kul att se och gora dar. Dessutom ar forbibdelserna till Manhattan valdigt bra (generellt sett).
Queens ar ocksa ratt kul, med bra forbindelser som tar dig latt till ovre Manhattan.
Personligen skulle jag valja Brooklyn.

Hoppas du far en toppensommar i New York, och tack for att du laser Ett annat New York!

lina said...

Oh tack så jättemycket. Ja vi lutar åt Brooklyn. Känns kulturellt också vad jag fått ut av läsning. Tack för en bra blogg.

LINA

Post a Comment