Monday, October 12, 2009

88. Radegast Hall & Biergarten


Att gå på lokal är en syssla de flesta av oss finner både kul och spännande, speciellt om lokalen i fråga ligger en bit från ens hemkvarter, och det under kvällens lopp visar sig att resan dit var väl värd besväret. Williamsburg i Brooklyn har en mängd trevliga uteställen att bjuda på, och en favorit bland dessa är Radegast Hall & Biergarten, en liten bit av himlen för dig som gillar god öl.


Inredd som en typisk tyskinspirerad ölhall i två lokaler är The Beer Garden, som stället kallas i folkmun, en bar som känns väldigt opretentiös. Det är lite som din lokala pub, med undantaget att de har ett oerhört fint utbud av öler från främst tyskland och belgien. Oompa oompa-musik spelas på hög volym, och ni som varit på Oktoberfest i München kommer med största sannolikhet att få en mini-flashback eller två när sinnesintrycken slår mot er.


Om du blir hungrig under kvällens lopp har Beer Garden ett utsökt litet urval av korvar och burgare tillgängliga från barens grill. Dessa serveras med antingen sauerkraut eller belgiska pommes, allt i den traditionella ölhallsanda de lyckats fånga så fint. Skulle sötsuget slå klorna i dig har de dessutom apfelstrudel på menyn, något som passar mycket bra tillsammans med de lite starkare ölsorterna.


På tal om ölsorter bör det nämnas att man bland det excellenta utbudet kan hitta öler som Schneider's Edel Weiss, Radeberger, samt i mån av tillgång den legendomsusade Samichlaus Bier. Den sistnämnda bryggs bara en dag om året, den sjätte december, och finns till försäljning efter att ha lagrats i ett år. Volymprocenten ligger på 14%, så mitt råd är att dela den med en kompis.


Radegast Hall & Biergarten
113 N 3rd Street (mellan Berry Street och Wythe Ave)
Brooklyn

1 comments:

Anonymous said...

Jag blir så avundsjuk när jag läser din blogg!!! Nu har jag lagt in den som favorit ändå. ;)

Tack!

Madde

Post a Comment