Tuesday, September 15, 2009

76. Red Bamboo


Minns ni vårt inlägg om den vegetariska restaurangen VP2? Efter det inlägget fick vi en mängd e-mails och kommentarer från läsare som gästat restaurangen och tyckte att den var bland det bästa de besökt under sin New York-vistelse. Därför tycker vi nu att det är hög tid att skriva om grannrestaurangen, som även den är vegetarisk. Den heter dock inte VP1, utan går vid namnet Red Bamboo. Platsen är West Village.


Red Bamboo är som sagt en helvegetarisk restaurang, där huvudfokus ligger på fuskkött. Menyn är enastående, och precis som hos grannen VP2 är många av gästerna köttätare som helt enkelt fallit pladask för de utsökta rätterna.

Portionerna är en smula mindre än på grannrestaurangen, och det känns som att hela det vegetariska konceptet har tagits till en högre nivå. Red Bamboo är helt enkelt något lyxigare än VP2.


Det är dock svårt att välja en favorit av de två inrättningarna: VP2 har en mer familjär och hemkokt känsla, medan Red Bamboo känns lite mer som ett mysigare dejtställe. Det faktum att maten är delikat på båda restaurangerna gör emellertid valet väldigt behagligt. Vilken du än väljer kommer du inte att bli besviken.


Red Bamboo
140 W 4th Street (mellan 6th Ave och MacDougal Street)
Manhattan

2 comments:

Dan said...

Ännu ett ställe som måste besökas nästa gång jag kommer till NY.

Maggan said...

Vad spännande med två så lika restauranger brevid varandra. Vi ska snart till New York (i oktober) och kommer nog att äta på åtminstonde en av dom. Vi får se vilken vi väljer när vi väl är där.

Post a Comment