Sunday, September 13, 2009

75. Edge*nyNOHO


Ibland när man tänker på de världskända designgiganterna är det svårt att föreställa sig att de en gång i tiden var helt okända debutanter som tvingades kämpa sig till en plats i strålkastarnas sken. Dagens nykomlingar får slåss minst lika hårt, och en mängd olika metoder tas till för att få ut sina produkter. En av dessa är Edge*nyNOHO, en kollaborativ basar där ännu okända namn inom designvärlden presenterar och säljer sina kreationer. Destination: strax norr om Houston Street.


Edge*nyNOHO hyser ett 60-tal designers inom både dam och herrmode, där damsidan står för ca 80 % av produktutbudet. Designerna säljer själva sina plagg, och det är värt ett besök bara att kika runt och få plaggen förklarade för sig av skaparna.


Smycken och väskor är också en del av utbudet, och området i mitten av lokalen är helt dedikerad åt det förstnämnda.


Edge*nyNOHO är ett kul ställe att kika på väldesignade kläder; det är hög kvalitet på det som säljs, och man märker snabbt att personerna bakom plaggen brinner för sitt yrke. Med lite tur blir kanske även designern bakom det plagg du köper riktigt stor i framtiden, och då har du all rätt att skryta om hur du pratade med personen i fråga en gång för länge sedan.


Edge*nyNOHO
65 Bleecker Street (mellan Broadway och Lafayette Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Söta klänningar det där. Jag skulle vilja ta en titt i den där affären. Den verkar rätt spännande.

W

Anonymous said...

Instämmer! dom där klänningarna är jättefina!

Post a Comment