Thursday, August 20, 2009

66. Gem Sushi


Det har återigen blivit dags för ett tips från Upper East Side, grannskapet vi här på redaktionen kallar hem. När vi rekommenderar ställen härifrån tenderar det att bli tips om comfort food, där diners som Lexington Candy Shop och Gracie's Corner är givna kort. Ett av våra favoritställen är emellertid en sushibar vid namn Gem Sushi, och vi kan helt enkelt inte få nog av deras kreationer.


Familjeägda Gem Sushi är ett enkelt ställe; mer ett take-awayhak än en proper restaurang. De har dock ett par bord om man väljer att äta där, och atmosfären är helt ok, men det är maten som är den främsta anledningen till ett besök. Rolls och sushi rullas precis bakom disken, och även om du beställer en kombo, som är effektivt förpackad och placerad i kyldisken, kan du räkna med att din mat är lagad bara minuter tidigare.


Det mesta man förknippar med sushi finns på menyn, och det låga priset gör att man kan prova på någonting extra bara för att det är kul. En 8-bitars order går på $5-7, och om man väljer något av de vegetariska alternativen sjunker priset ytterligare ett par dollar. En combination-box går lös på ca $10, och då får man som namnet antyder en kombination av olika sorters rolls och sushi.


På menyn finns även Chef Special Rolls, vilka är rejäla rolls med sköna ingredientkombinationer. Två tummar upp får Dragon Roll, som är en explosion av smaker bestående av ål, gurka, och avokado.

Om du letar efter ett lunchställe för en picknick i Central Park eller Carl Schurz Park längs med East River är Gem Sushi ett utmärkt ställe att besöka.


Gem Sushi
352 E 86th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

Hmmm, är det bara jag eller ser den där dragon grejjen OTROLIGT stor ut?

Mallis in real life said...

Du har just gett oss en anledning att åka upp till Upper East Side!!!

Tack och bock

Alice said...

Var i NYC förra veckan och hade precis lyxat till det (Läs: använt oss av erbjudandet under NYC restaurant week) och ätit sushi på Megu när vi såg det här tipset. Två dagar senare blev det en tur till Gem sushi där en otroligt god tuna/salmon combo inhandlades. De hade kanske inte samma atmosfär som Megu, eller hovmästare som skrämmer livet ur en, men jäklar vad gott det var! Hade Malmö haft något i klass med Gem sushi hade jag varit en fattig student.

Post a Comment