Sunday, August 23, 2009

67. Cabbeen


Det har återigen blivit dags för ett shoppingtips, och denna gång tar vi er med tillbaka till Lower East Sides Chinatown, där den kinesiske designern Cabbeen öppnat sin första nordamerikanska butik.


Med över 300 butiker, varav de flesta är belägna i Singapore och på det kinesiska fastlandet, är Cabbeen ett av asiens populäraste märken. Huvudfokus ligger på herrkläder, och bakom designerna står en herre som kallar sig Mr Cabbeen; en kameraskygg man som lyckats bygga upp ett imperium i sitt hemland, och nu börjat öppna butiker utomlands.


Kläderna är stilrena med lätt dekonstruerade drag, något som blivit ett signum för asiatisk design. Merparten av butiken består av jeans och skjortor, men det finns dessutom t-shirts, jackor och skor i sortimentet. Trots att Cabbeen är ett herrmärke finns det även damkläder i butiken; dock inte designade av Mr Cabbeen.


Cabbeen är en kul butik att besöka om man letar efter stilren design som dessutom är lite annorlunda. Något jag själv föll för var deras urval av plånbokskedjor, som alla hade fina små läderdetaljer och kändes otäckt exklusiva.


Cabbeen
53 Canal Street (mellan Orchard och Ludlow Street)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

du måste ju tipsa om whole food supermarket?
iron chef sushi - brooklyns bästa sushi
Ippudo NY (65 fourth avenue) - godaste japanska nudlarna.. inredningen är rätt cool också!

mvh, Jenny

According to Nicky said...

Gillar din blogg jättemycket! Intressant med användbara tips och fina bilder!

Kommer garanterat att kika in igen!

Ha det bra! Kram/Nicky

Anonymous said...

Vilka söta klänningar! Dom vill jag gärna titta närmare på.

Post a Comment