Tuesday, August 18, 2009

65. Bloodline


Inredning trivs bäst i små butiker. Varför förfäktar vi nu detta? Nämligen för att butiksinnehavarna på grund av utrymmesbrist tvingas vara väldigt petiga i sitt urval av prylar till försäljning. En butik som redigerat sitt inventarium till den grad att det blivit skön konst är Bloodline på Lower East Side.


Den lilla lokalen till trots lyckas Bloodline ha allt från mattor, soffor och köksgeråd till kläder och smycken till försäljning. Cirka hälften av prylarna är andrahand, men alltid i tiptop skick. Resten är sprillans nytt, och kommer ofta från mindre tillverkare världen över.


På klädfronten är det damkläder som dominerar; vid närmare eftertanke har de enbart detta, så vi killar får nöja oss med att leta efter kul inredningsprylar. Om du är tjej kan du dock hitta t-shirtklänningar tillverkade och handtryckta i Brooklyn för runt $30.


En pryl jag gillade var denna metall-låda med tillhörande filt. Hade det inte varit 34C kanske jag slagit till, men bara tanken på en yllefilt i värmen gjorde att det började klia över hela kroppen. Vi får hoppas att den finns kvar när Kung Bore är i antågande om ett par månader.


Bloodline
46 Hester Street (mellan Ludlow och Essex Street)
Manhattan

2 comments:

Unknown said...

Det verkar finnas sådana här småbutiker i NY som säljer en mix av det som faller säljaren på läppen. Sådana butiker är det underbart att gå i. Tack för era fina tips!

Andreas said...

Grym blogg! Fortsätt i den här stilen, det uppskattas verkligen! Mycket bättre än alla andra reseguider som finns därute. Bäst!

Post a Comment