Wednesday, June 10, 2009

42. Awash


De flesta av oss har någon gång funderat på vad vi skulle välja som en sista måltid. Om jag mot förmodan skulle tvingas ta det beslutet skulle mitt val bli etiopiskt. Jag fullkomligt älskar etiopisk mat, och har äntligen hittat en restaurang som starkt utmanar mitt favorithak i San Francisco. Awash heter stället, och det ligger på gränsen mellan Upper West Side och Harlem.


Det finns två Awash i stan, en uptown och en downtown. Vi har provat båda, och gillar uptown-stället i Harlem bäst. Här är det mer avslappnat, och det känns som att maten smakar lite bättre.


Etiopisk mat serveras som du kanske vet på ett tunt pannkaksliknande bröd, och man äter med fingrarna. Biff, lamm, vegetariskt och kyckling är huvudinriktningarna på rätterna, och ett vist val är att beställa en combo, då man får flera smakprov på tallriken. Priset för en combo ligger på 12-17 dollar.


Awash har dessutom den excellenta ölen Harar på flaska, och jag rekommenderar starkt att du dricker ett par av dessa till maten. Om du inte gillar öl så har de dessutom honungsvin på menyn, vilket är minst lika gott. Vid närmare eftertanke rekommenderar jag både en Harar och ett glas honungsvin till maten.

Kom ihåg att tvätta händerna innan du äter, det är inget vidare att hugga in på maten med tunnelbanefingrar.


Awash
947 Amsterdam Ave (mellan 106th och 107th Street)
Manhattan

7 comments:

Eddie said...

Det där hade man viljat prova!
Nu är jag hemma på svensk mark igen och gick till några av alla de ställen du visat upp för oss. Jag åt på Supermac och det var väldigt gott. Jag var på Burp castle men man hade tyvärr inte "Dirty Ho" just då. Sedan kollade jag loppisen i garaget (vad det nu hette).

Deniel, kolla min beskrivning av att vandra i New York så får jag se om du tycker lika. Jag ska recensera mitt hotell vad det lider också som du önskade. Jag har lagt upp en liten sidoblogg till min ordinarie om Woodstock. Jag ska lägga upp utterligare en sidoblogg som kommer att heta "New York 2009" där jag ska lägga ut min dagbok från vistelsen.

Anonymous said...

Mums! Honungsvin verkar spännande!

Mallis in real life said...

Det där stället kommer vi nog försöka hinna med!

Har du nån koll på Tokio 7 i East Village?

=)

Susanne said...

Tack för en seriös och informativ blogg!

Daniel said...

Tack for alla uppmuntrande kommentarer!

Eddie: Ska kolla in beskrivningen om att vandra omedelbums.

Mallis: Har sjalv inte besokt Tokio 7, men nagra kompisar sager att det ar ett bra stalle; damklader, mycket vaskor, samt att om man ar en size 6 eller 8 sa kan man hitta manga bra prylar. det kommer nog ett inlagg om det framover. :)

Anonymous said...

Jag vill också passa på och tacka för en utomordentligt bra blogg. Keep up the good work!

Anonymous said...

åh himmelskt gott!

Post a Comment