Thursday, June 4, 2009

40. Tom Sachs på Lever House


Som vi nämnt tidigare här på bloggen är New York ett utmärkt ställe att se konst. Ofta känns det som att det finns ett museum på varje gathörn, och vad man än är intresserad av kan man hitta det på Manhattan. Det är extra roligt när man springer på en utställning i det fria, som dessutom är gratis. På Lever House Plaza har en utställning av gigantiska Hello Kitty-figurer i brons öppnat, och det är svårt att inte le när man ser dem.


Konstnärens namn är Tom Sachs, och de enorma vitmålade skulpturerna är direkt inspirerade av Sanrios klassiska karaktärer. Hello Kitty är den största av statyerna, och man kan få till några riktigt roliga bilder med skyskraporna i bakgrunden.


Några av skulpturerna fungerar dessutom som fontäner, och det är lite ledsamt att se karaktärer som Dick Brunas Miffy gråta en oändlig ström av tårar. Vi gillar verkligen Tom Sachs utställning; det är statyer med en twist, och det är kul att se ikoniska karaktärer i en storlek större än väntat.

Lever House är förövrigt en restaurang, så efter att du kikat på utställningen är det nära till lunch.


Tom Sachs på Lever House
390 Park Ave (mellan 53rd och 54th Street)
Manhattan

5 comments:

Mallis said...

Den utställningen vill man inte missa. Vet du hur länge den håller på?

Ida said...

Den här vill jag också se!

Daniel said...

Mallis: Jag vet inte riktigt hur lange den haller pa, jag tror den kan vara permanent. Den har funnits dar sedan varen 2008, undantaget en kort visning i Paris.

Anonymous said...

Gud va' söta!

Anonymous said...

Jag var här i början av januari 2010 och då fanns bara en stor Kitty kvar vad jag kunde se. Hon var dock jättesöt, och värd en liten visit tycker jag.

-Markus

Post a Comment