Tuesday, June 2, 2009

39. Blue and Gold


För några år sedan blev dive bars på ropet igen, efter att i årtionden ha varit arketypen för Moe’s bar i The Simpsons. Manhattans alla små mörka kyffen började servera öl för sju dollar flaskan till ett ungt och hippt klientel, med följden att de ursprungliga gästerna snart övergav sina forna vattenhål. Det finns dock några barer kvar där arbetarkänslan fortfarande är intakt; en av våra favoriter bland dessa är Blue and Gold i East Village.


Med sina röda vinylsoffor och slitna gamla biljardbord är Blue and Gold en bar där New Jerseys arbetarson Bruce Springsteen kan tänkas ta sig en stänkare. Eller åtminstone sjunga om att göra det. Besökarna är en perfekt blandning av unga hipsters, bikers, och sura gamla gubbar, vilket resulterar i både en genuin dive bar och en trendig hotspot.


En Pabst på burk kostar $3, och om man kan sträcka sin budget till $5 så får man dessutom ett whiskey-shot med sin öl. Blue and Gold är så nära arbetarklassamerika man kan komma på Manhattan, och vi på Ett annat New York anser att stället borde K-märkas omgående.


Blue and Gold
79 E 7th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

7 comments:

Mange said...

Det här ser ut som ett riktig genuint litet hak. Hoppas att dom låter det förbli så. Tack för tipset.

Anonymous said...

Skitbra 4'th of july tips! Jag och tre vänninor ska dit över fjärde juli och kommer att försöka gå på matfestivalen och konserten och fyrverkeriet naturligtvis. Vi ska dessutom besöka några av barerna du tipsat om. Det ska bli sååå kuuul!!!!

Linus said...

Jag kom hem från äpplet för ett par dagar sedan och vi besökte några av ställena du skrivit om. Toppen tips! Vi ser fram mot att åka tillbaka så fortsätt att tipsa!

Jones said...

Mumsfilibaba! Hit vill man!

Fredrik said...

Blue & Gold, ohhhmygaaawd! toaletterna, jag säger bara t o a l e t t e r n a ! (Åtminstone -97) :-)

Cecilia said...

Hur är det med Holiday Cocktail Lounge nuförtiden? Det brukade ju vara ett riktigt skräphål i East Village för några år sedan, intakt med en trulig farbror i baren och jukebox utan uppdaterade låtval. Dessutom hade de mörk Heineken!

Carolina said...

Besökte denna bar i november 2010 efter att ha läst om den här på bloggen, de hade svinbillig öl och shots, min pojkvän spöade en dude i biljard OCH vi blev kompisar med ett par som bodde på Times Square och bjöd in oss på söndagmiddag följande kväll. DRÖMKVÄLL kort sagt.

Post a Comment