Sunday, May 17, 2009

33. Burp Castle


Barer och pubar har ofta en sak gemensamt, nämligen att ljudvolymen kan vara väldigt hög. Detta är oftast inget bekymmer, men ibland kan det vara skönt att besöka en inrättning där volymen hålls till ett minimum. Burp Castle är namnet på en pub i East Village som är väldigt populär trots att ljudnivån hålls låg. Att ta en öl här är som balsam för trötta öron.


Burp Castle har inte bara ett genialiskt namn, de har dessutom ett litet men naggande gott urval av belgiska ölsorter. Ölsortimentet skiftar beroende på säsong och vad ägarna av puben har fallit för senast, men det finns alltid något kul att välja mellan. Några av ölsorterna är dessutom så starka att de enligt lag inte får serveras i stora glas, med följden att de serveras i vinglas.


Som nämnt är ljudnivån väldigt låg inne på Burp Castle. Folk sitter vid borden och småpratar, och om det blir för högljutt så hyssjar bartendern gästerna och ber dem dämpa sig litet. Detta borgar för en väldigt avslappnad ölpaus, och ofta ser man gäster sitta och läsa en bok för sig själva under väggmålningarna i den dunkla lokalen.


Sommartid kan man sitta utomhus, och en rekommendation är att beställa en Dirty Ho. Detta är en blandning av framboise och hefeweissen som inte finns med på menyn. Bartendern kommer dock att veta vad du menar, och du kommer att framstå som en riktig ölkännare i dina vänners ögon när du beställer den.


Burp Castle
41 E 7th Street (mellan 2nd Ave och Taras Chevchenko Place)
Manhattan

6 comments:

Anonymous said...

Vilken avslappnad pub! det måste vara en skön break att ta en bira där. Vi ska till NYC i september, och ska pricka in några av dina tips på en karta.

Anonymous said...

Det blir allt en bar runda eller två till sommaren för då ska vi dit ett gäng! Fortsätt att tipsa, gärna om shopping och andra ute ställen.

Dan said...

Det låter som en pub för mig!

Anonymous said...

Vad härligt, ett ställe där man faktiskt kan prata med sina vänner istället för att flaxande och gestikulerande försöka gapa fram vad man vill ha sagt! :)

Anonymous said...

Bara jag som reagerar på "Dirty ho"? Verkar som att bloggarna kollar mycket på simpsons...

Daniel said...

Korrekt, jag ar ett stort fan av Simpsons. Har emellertid inte lyckats klura ut kopplingen mellan Dirty Ho och Simpsons, sa jag antar att det finns storre fans an jag. :)
Dirty Ho ar dock en riktig oldrink de serverar pa Burp Castle nar ingredienserna finns tillgangliga. Den ar for ovrigt valdigt god.

Post a Comment