Wednesday, May 20, 2009

34. Brooklyn Beer Experiment


Innan vi går till dagens inlägg vill jag berätta om en kul sak jag såg på tunnelbanan till jobbet; nämligen ett par svenskar på besök i stan, som i handen hade en utskrift av Ett annat New York som guidebok! Det tycker vi är ett toppeninitiativ! Nu till dagens inlägg, som kommer att handla om hemgjord öl, mat och Brooklyn.


Brooklyn Beer Experiment är en matlagningstävling där deltagarna måste använda öl som en av ingredienserna. Platsen är The Bell House i Brooklyn, en mysig bar där spännande arrangemang och konserter är en del av vardagen.


Priset för inträde är $18, och det inkluderar dessutom en gratis öl, samt chansen att provsmaka det som lagas. Biljetter kan köpas här, se till att köpa dem i förväg, de kommer snabbt att sälja slut. Det är publiken som röstar fram vinnaren, och en gissning är att deltagarna kommer att göra sitt yttersta för att fiska röster, så var bered på god mat och rejäl show.


En av de främsta anledningarna till att besöka Brooklyn Beer Experiment är dock att det förutom mat kommer att ges tillfälle att provsmaka hemgjorda ölsorter. Den här sortens arrangemang är otroligt populära, så det kommer att finnas en uppsjö av olika spännande öler att provsmaka. Många av dessa säljs i väldigt liten upplaga, och andra säljs inte alls, så var bered på en unik upplevelse.


Brooklyn Beer Experiment
The Bell House
149 7th Street (mellan 2nd och 3rd Ave)
Brooklyn

4 comments:

Jens said...

Hej! Det här verkar spännande. Jag har precis hittat din blogg, och det passar perfekt eftersom vi ska till NYC i sommar. Vi kommer dit i slutet av juni och stannar 10 dagar. Vi fortsätter läsa din blogg, och kommer att printa ut den och ta med oss.
Tack för alla bra tips!

Eddie said...

Jag kommer över på torsdag nästa vecka. Jag har en guidebok som heter NFT-guide to NYC (Not For Tourist). Den tycker jag är OK. Det är inte en massa flashiga bilder i den och den ryms i fickan. Empire State building nämns knappt i guiden. Det är bara ställen, liknande de som du rekommenderar, som nämns.

Jag har följt din blogg sen du började med den och har nu fört över de tips som du gett till guideboken.

Du ger exakt de tips som jag vill ha.

När jag kommer över nu ska jag gå på några konserter som jag redan bokat hemifrån. Två kvällar på Iridium Jazzclub, en kväll på The Blue Note och en kväll på BB King Blues club. Sedan tänkte jag ta en buss till Bethel också för att besöka "Woodstock-siten". Det är ju ändå 40-årsjubileum i år.

Jag var i NYC förra våren också och blev helt såld. Jag reser ensam och jag tror att det blir en resa varje vår hädanefter.

Hoppas du fortsätter att rapportera in guldkorn. Jag har uppskattat det jättemycket och kommer att besöka flertalet av de siter du beskrivit.

Jag kommer att bo på Bowery Whitehouse i East Village och kommer att ha nära till dina siter.

Nick Suarez said...

For more details go to www.thebrooklynbeerexperiment.blogspot.com

Anonymous said...

New York är en riktigt härlig stad, Jag försöker åka dit minst en gång om året, och nu när jag hittat ettannatnewyork så har det dykt upp en massa nya platser jag vill se och besöka. Riktigt bra blogg. Annorlunda och kul. En riktig uppstickare jämfört med aftonbladets trötta gamla tips.

Post a Comment