Saturday, May 23, 2009

35. Lexington Candy Shop


Vi har tidigare tipsat om diners här på Ett annat New York, och med tanke på den uppsjö av trevliga och genuina frukost och lunchställen som finns i stan så kommer det att dyka upp ett gäng till. En av våra absoluta favoriter ligger på Upper East Side och heter Lexington Candy Shop.


Sitt namn till trots är Lexington Candy Shop inte en godisaffär, utan en renodlad diner. Namnet härstammar från en svunnen tid då läsk ansågs vara godis. De slog upp sina portar första gången 1925, och har inte renoverat inredningen sedan 1948. Så om du är på jakt efter en luncheonette som ser ut som de gjorde när det begav sig är denna lilla inrättning väl värd ett besök.


På menyn finns alla klassiska rätter som förknippas med en diner representerade. Floats, sundaes, club sandwiches, och burgare är några av storsäljarna, och de har dessutom en väl tilltagen frukostmeny. Vi rekommenderar räk-club sandwichen; ett monster till macka med bacon, tomat, och räksallad i tre lager.


Lexington Candy Shop är helt enkelt en mysig diner. Att gå hit innan dagen stressar igång, och äta frukost medan det i bakgrunden spelas klassiker från 50-talet är som att resa tillbaka i tiden en smula. Om du dessutom beställer en Coca-Cola Float till frukost kommer du att le hela dagen; dom är så pass goda.


Lexington Candy Shop
1226 Lexington Ave (mellan 83d och 84th Street)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

Wow, det är coolt att dem inte har gjort om inredningen på så länge! Det ser verkligen mysigt ut ochgott också!

Anonymous said...

jag älskar coca cola floats fast jag vet inte om jag skulle palla att dricka en till frukost. ;)

Anonymous said...

Hej! Jag är nyss hemkommen från NY, och vill bara tacka för alla underbara tips!

Post a Comment