Thursday, May 14, 2009

32. Upper Playground


T-shirten är ett favoritplagg i många garderober världen över. Det är ett plagg som kan kosta allt från några futtiga kronor till över tusenlappen. Ibland kan det dock vara svårt att hitta ett ställe som säljer unika tischor utan att man som shoppare blir ruinerad. I East Village finns det en butik för oss t-shirtfrälsta. Den heter Upper Playground, och är väl värd ett besök.


Upper Playground startade i San Francisco för ett tiotal år sedan, och efter att ha blivit en enorm succé bland folk med ett intresse för gatmode har de nu öppnat en New York-butik. Det som gör Upper Playground till en så speciell butik är att de samarbetar med konstnärer från hela världen som designar trycken på deras produkter. Den här smarta affärsidén resulterar i otroligt vackra plagg som dessutom känns väldigt unika.


Konstnärer som David Choe, Sam Flores, och The London Police är bara några av alla samarbetspartners Upper Playground haft genom åren, och varje månad släpps nya plagg med konstnärer på gång att bli stora. Det går även att hitta väskor, skor och babykläder på butikens hyllor, men det är främst t-shirtsen som folk är på jakt efter.


Jag har själv genom åren fyndat ett gäng fina t-shirts hos Upper Playground. Den senaste guldklimpen jag fann var denna London Police-designade skönhet. Pris: $20.

***EDIT***
Upper Playground har tyvärr stängt.Upper Playground
437 E 9th Street (mellan Ave A och 1st Ave)
Manhattan

13 comments:

Anonymous said...

Bor du East Village eftersom du har så många fantastiska tips från området krin Tompkins Square Park? Jag älskar också området men i vissa guideböcker menar man att det inte är ett
område man skall vistas i???

Mallis in real life said...

Hit kommer vi definitivt att gå. Pojkvännen älskar t-shirts. De gånger vi har varit i NY har vi bott i just East Village och jag tror att vi kommer att bo där nästa gång oxå.

Det blir lätt att man fastnar för ett område. Jag gillar Union Square och det är ju nära dit.

=)

Anonymous said...

Cool t-shirt!

Anonymous said...

Det där ser ut som en intressant affär hopppas att jag kan åka dit nån gång.

Daniel said...

Anonymous: Jag bor pa Upper East Side, men tar ofta tunnelbanan ner till East Village som ar stans basta omrade enligt mig.

East Village brukade vara ett ruffigt omrade, men nufortiden ar det otroligt sakert att vistas dar, bade dag och natt. Man ska nog passa sig for att bege sig oster om Ave C nattetid, men i ovrigt ar det lugnt.

Tusen tack for att ni alla laser och verkar gilla min blogg!

Anonymous said...

Vad kul att få veta lite mer om dig!

Anders B said...

Kul, äntligen ett schysst alternativ till I HEART New York t-shirtsen :)

Anonymous said...

Tack för att du gör den mest engagerade sajten om NYC just nu, Daniel. Ett annat New York ger så mycket mer än Lonely Planet och andra tegelstenar. Fortsätt att inspirera oss blivande NYC-turister.
Malin

Carina said...

Jag skall åka till NYC med min son, 9 år. Vad kan vara coolt för en grabb som är mer åt det intellektuella hållet?

Daniel said...

Malin: Tack!

Carina: nagra saker som jag skulle ha gillat som 9-aring ar foljande...

-Museum of Natural History, med en massa dinosaurieskelett, uppstoppade djur, och andra kul saker. Mitt tips ar att borja pa toppenvaningen och ga nedat (annars ar man sa trott nar man till slut kommer fram till dinosaurierna) Central Park West @ 79'th Street

-FAO Schwarz, en stor leksaksaffar som har ett stort golvpiano och Lego-figurer langst in pa overvaningen. 767 5'th Ave

-Toy Tokyo, lite mindre leksaksaffar som har en massa knasiga och annorlunda importerade leksaker fran Japan. 121 2'nd Ave (pa andra vaningen, ingangen ser lite ut som en vanlig lagenhet)

-Max Brenner, restaurang dar ALLT som serveras ar gjort av choklad! 141 2'nd Ave

Hoppas ni far en kul resa!

Carina said...

Sonen Walter 9 år blev överförtjust. Han vill göra allt som du föreslår. Jag är övertygad om att vi får en bra resa och tack vare dig så kommer vi inte att få en tråkig stund. Vi skall dessutom bo i East Village. Kommer att bli en stor kontrast mot livet på landet på Åland!

Unknown said...

Jag följer din blogg varje dag. Det är extra roligt, därför att jag var där den 9-17 april. Jag såg väldigt mycket, men blir sugen att åka tillbaka när jag läser din sida. Jag var inte i East Village.

Anonymous said...

Hejsan!
Vi är tre tjejer som är här i NY för att hämta inspiration till "extre ordinära upplevelser" Vi läser en kurs som heter Internationell upplevelsekvalitet, Mittuniversitetet. Vore kul att få göra en intervju med dig. Är det möjligt?

Pernilla.hogberg@me.com

Post a Comment