Saturday, May 2, 2009

28. Argosy


Att hitta ett ställe som säljer bra vintagekläder kan vara lättare sagt än gjort. Många andrahandsbutiker säljer allt de kan komma över, och det kan vara glest mellan fynden. I East Village finns det dock en butik där varje plagg är som ett russin plockat ur en delikat kaka. Argosy heter stället, och det är en liten men naggande god vintagebutik.


Jeans, skjortor och t-shirts är Argosy’s specialitet. Killen som äger butiken har höga kriterier för vad han säljer, och detta märks i samma sekund man kliver in genom dörren. Plaggen är i väldigt bra skick, trots att de ofta har trettio år på nacken. Om du är på jakt efter riktigt unika plagg så kommer du att finna dom här, och dessutom till ett överkomligt pris.


Själv föll jag pladask för en 29 år gammal t-shirt från OS i Lake Placid. Med en prislapp på $36 var den ett riktigt fynd, och med tanke på att liknande nyproducerade t-shirts säljs på Urban Outfitters för samma summa så är Argosy’s priser i hög grad ett kap och ett mycket trevligare alternativ. Här kan du hitta något riktigt unikt istället för något som bara låtsas vara det.

Tyvärr var Lake Placid t-shirten en medium, och jag bär large. Den finns i skrivande stund kvar i butiken… Först till kvarn får först mala.


Argosy
428 East 9th Street (mellan 1st Ave och Avenue A)
Manhattan

5 comments:

Sabine said...

Åh nej vilken osis att den var för liten! Riktigt snygg var den faktist.

Anonymous said...

Ännu ett lysande inlägg! Tack för alla tipsen!

Anonymous said...

Jag älskar din blogg!!!

Mathias said...

Bra post, ska försöka leta mig dit någon dag. Ser gärna fler inlägg av den här sorten. Väldigt bra blogg för övrigt.

Tack!

Anonymous said...

Hoppas den finns kvar om 2 veckor för då blir den min!!! :-)

Post a Comment