Tuesday, May 5, 2009

29. Sustainable NYC


Grönt leverne är hetare än någonsin, och det är inte en dag för tidigt. Återvunna, ekologiskt odlade, och rättvisemärkta varor kan dock ibland vara svåra att hitta. Därför är det otroligt trevligt när man springer på en butik där allt är grönt, och som dessutom har ett litet fik i samma sköna anda. Jag talar om Sustainable NYC i East Village.


Sustainable NYC har allt från kläder och skönhetsprodukter till gadgets och heminredning. Du kommer att få betala någon dollar extra jämfört med en traditionell prylbutik, men det känns inte som att det gör så mycket när man vet att ändamålet är så gott. Dessutom kommer du att hitta väldigt unika prylar hos Sustainable NYC; saker från lokala producenter som kan vara svåra att finna på andra ställen.


Fiket i butiken säljer helt organiska snacks, och de har en bra meny med ett stort urval av både kaffe och te. Det är dock prylarna som gör att man återvänder till Sustainable NYC igen och igen.


Själv har jag hittat en underbar portabel solcellsladdare till telefon, iPod och andra teknikprylar i denna grönaste av East Villages butiker. Ingenting slår dock denna lampa. Lokalt producerad, och tillverkad av flaskor från Brooklyn Brewery. Den är helt enkelt… lysande.


Sustainable NYC
139 Avenue A (mellan St Marks Place och 9th Street)
Manhattan

6 comments:

Anonymous said...

Underbar lampa. :)

Anonymous said...

Bra skrivet. Det behövs fler såna här affärer.

Maria said...

Jag vill bara tack för alla dina tips. Det är något jag letat efter länge, och nu ska jag snart åka till det stora äpplet och kommer att besöka några av ställena på din lista.

Mats said...

Tack för en bra blogg!

En fråga: Vet ni om något bra bagelställe i NYC? Vi ska dit i sommar och vill prova ett bra ställe.

Tack igen.

Daniel said...

Tack for alla snalla ord.

Mats: En post om ett utomordentligt bagelstalle kommer om nagra veckor. Hall utkik!

Anonymous said...

Detta var en oas. Efter att ha fotvandrat över hela Manhattan i 2 dagar hade jag nu så ont i fötter och ben att jag bara ville vila. Gick hit för att titta på deras affär, men upptäckte deras gröna kafé också. En lisa för själen. Drack lite grönt te och åt en Jordgubbs-Mango Muffins. Mycket trevligt och lugnt ställe.
Blev imponerad av handväskorna/necessärerna gjorda av återvunna tangentbord!

-Markus

Post a Comment