Thursday, April 30, 2009

27. Supermac


Mac’n’cheese är en klassiker när man talar om amerikansk comfort food. Mat som är enkel, lättlagad, och ofta kaloririk. Det är svårt att hitta en amerikan som inte har kära minnen förknippade med denna rätt vars huvudingredienser är makaroner och ost. I mid-town ligger det en lunchrestaurang där mac’n’cheese är stjärnan på menyn.


Med över 15 olika sorters mac’n’cheese att erbjuda gör Supermac skäl för sitt namn. Allt från klassisk mac’n’cheese till mer avancerade varianter finns att beställa. Priserna ligger på $5 för klassikern till $11 för hummervarianten.


Det finns två storlekar att välja mellan, mini mac och mega mac. En mini mac är tillräckligt för en person, och bli inte förvånad om du inte orkar äta upp allt, då portionerna är väl tilltagna.


En rekommendation är Wild Mushrooms eller Mykonos. Den förstnämnda är packad med färsk svamp, och den sistnämnda är grekiskinspirerad med getost och oliver. Båda är himmelskt goda.

Supermac är ett kul lunchalternativ, och det är en upplevelse i sig att äta något som så många människor förknippar med sin barndom.


Supermac
348 7th Ave (mellan 29th and 30th Street)
Manhattan

6 comments:

Anonymous said...

Jag har försökt laga mac and cheese hemma, men det har aldrig riktigt funkat. Hoppas att jag kan åka dit och prova det "på riktigt" någon gång.

Anonymous said...

Jag har bara ätit mac and cheese en gång och det var väl ingen större kulinarisk upplevelse precis. Det här ser dock betydligt godare ut och jag skulle inte ha nåt emot en portion.

Anonymous said...

Jag har också provat mac'n'cheese några gånger och gillar det, så det här stället ska provas vid tillfälle.

Sabine said...

Det där vill jag också prova någon gång.

Eddie said...

Ska testas!

Anonymous said...

Testade detta stället i maj då vi var i NYC för första gången, tog en vanlig original-mac´n´cheese för att testa klassikern så att säga :) Gott, men ingen superkulinarisk upplevelse, får prova en variant med lite mer "smak" nästa gång. Många bra tips på bloggen...

Post a Comment