Monday, April 27, 2009

26. Lit Lounge


New Yorks gator kryllar av pubar och klubbar. De flesta är rätt lika varandra, men då och då springer man på ett ställe som sticker ut från mängden. Lit Lounge i East Village är en av dessa utstickare; de agerar både galleri, pub, och klubb.


Lit består av en bottenvåning och en källare. Bottenvåningen har en bar, ett DJ-bås och ett galleri, och inträde är gratis. I källaren arrangeras det konserter med lokala band, och här ligger inträdet på ca $7. När du väl betalat inträde kan du vandra fritt mellan de två planen.


Stämningen på Lit är väldigt trevlig och gemytlig på ett punkigt sätt. Det är trendigt och ruffigt på samma gång, och ger en perfekt bild av dagens unga New York. Det bör dessutom nämnas att Lit inte har någon skylt, men kön utanför ger en fingervisning om vart du ska gå. Det ligger granne med Thailand Café, så håll utkik efter det.


Bandet på bilden heter Eskalators. De har mellan 10-25 medlemmar, och när bilden togs räckte inte scenen till för hela bandet, så delar av dem spelade bland publiken.


Lit Lounge
93 2nd Ave (mellan 5th och 6th Street)
Manhattan

7 comments:

Anonymous said...

NYC i juli!!! Då ska jag absolut till det här stället! Verkar ascoolt! Fler såna här tips!

Anonymous said...

Ahhhrg... vill dit nu!!

Anonymous said...

Jag verkligen lääängtar efter dina fantastiska tips och förslag på vad man kan se och göra i NYC. Du är en gåva till oss NY-resenärer! Fortsätt att inspirera. Din blogg är bara bäst.

Thord said...

Jag håller med. Bästa bloggen på länge!

Anonymous said...

Jag håller också med... underbar blogg. Har bokat resa till hösten.

Daniel said...

Wow!!! Aterigen tack for alla uppmuntrande kommentarer! Det varmer verkligen.

Sabine said...

Verkar vara ett mysigt ställe.

Post a Comment