Saturday, April 25, 2009

25. Rice to Riches


Risgrynsgröt är inte det första man tänker på när man vill ha en god efterrätt. De flesta av oss förknippar denna dessert med julafton, och få av oss skulle ens komma på tanken att öppna en restaurang som bara serverar risgrynsgröt. Rice to Riches i Little Italy kommer dock att få dig på andra tankar. De kokar en gröt som serveras kall, och som slår det mesta.


Med över 20 olika smaker att erbjuda har Rice to Riches hittat en vinnande formula. Deras risgrynsgröt är otroligt rik och gräddig, vilket i sin tur innebär att det inte är smalmat. Det är ofta en lång kö inne på den futuristiska restaurangen, och de få borden är nästan alltid upptagna, något som vittnar om hur delikat Rice to Riches är.


Portionerna finns i fem olika storlekar. Min rekommendation är att beställa en Epic, och be att få två olika sorter. Håll utkik efter smakerna ”Sex, Drugs, and Rocky Road” och ”Waltz of the Wild Berries”; dessa två passar utmärkt i en Epic, som är den perfekta storleken för två personer att dela på.


Har du svårt att bestämma vilken smak du vill ha? Be då om några smakprov. Och glöm inte att be om toppings för extra mums.


Rice to Riches
37 Spring Street (mellan Mott och Mulberry Street)
Manhattan

5 comments:

Anonymous said...

Låter lite märkligt. Måste testas.

Sarah said...

Verkar mysko, men låter samtidigt mycket gott...

Dan said...

Jag ångrar fortfarande att jag inte testade när jag var där.

Pierre said...

Shit detta verkar vara nåt som jag måste få med resekamraterna på i juli! Haha grött som smaker riktigt gott ;)


-{ Följs våran USA resa }-
-{lostontheroad.blogg.se}-

Anonymous said...

Det här stället var ju helt underbart! Bara att befinna sig härinne och läsa alla underbara små skyltar! "No Skinny Bitches" "Dieting Is Optional" och "My ex-husband drove me to ricepudding and I never got to thank him for it!". Min absoluta favorit är upplysningen på dörren om att toaletten enbart är reserverad för betalande gäster... Sex Drugs and Rocky Road med Körsbärstopping blev det för mig. Smakade även av servitrisens favorit Eggnog. Valde en solo, vilken räckte mer än väl eftersom min gastronomiska rundvandring här denna dag kom att innefatta både Vanessa's Dumpling House, Vietnamese Sandwich, Sustainable, Otto's Shrunken Head och Pommes Frites innan jag begav mig Uptown igen. Det här stället är ett måste! Strunta i om det verkar underligt. Hur ofta får man chans att pröva nåt sån't här! Tack för ett fantastiskt roligt tips!

-Markus

Post a Comment