Wednesday, March 18, 2009

14. Crumbs


Cupcake är namnet på ett väldigt amerikanskt bakverk, där man helt enkelt tagit en tårta och förminskat den. Dessa tårtor i miniatyr är oftast himmelskt goda, och ett ställe som bemästrat konsten att baka cupcakes är Crumbs på Upper West Side.


Crumbs startade 2003, och har sedan dess spridits som en löpeld över New York. De har över 50 olika sorters cupcakes att välja mellan, och även om vi inte provsmakat alla, så är vi säkra på att ingen går därifrån besviken. Klassiska amerikanska smaker som Boston Cream Pie, Oreo Cookie, och Strawberry Shortcake finns alla representerade, och en personlig favorit är Heath Bar.


Deltagarna i Donald Trump’s succeshow The Celebrity Apprentice fick nyligen i uppdrag att skapa ett par nya smaker åt Crumbs, och dessa finns nu till salu i alla 8 butiker på Manhattan. Upper West Side-butiken var den första att öppna, och är även den trevligaste att besöka.


Gigantiska kakor, brownies, kaffe och te finns även det att köpa. Så om du vill ha en gudomlig eftermiddagsfika, bege dig till Crumbs och avnjut ett riktigt amerikanskt bakverk.


Crumbs
321 1/2 Amsterdam Ave (mellan 75th och 76th Street)
Manhattan

3 comments:

Anonymous said...

Den där kakan ser ut att vara större än mitt huvud.

Anonymous said...

Grymt många att välja mellan!

Anonymous said...

Gillar den där kakan :-)

Post a Comment