Saturday, March 21, 2009

15. Queensborough Bridge Linbana


Empire State Building är en av New Yorks mest kända utsiktspunkter, med en ypperlig vy av staden. Om man inte har lust att betala $20 och köa i timmar så finns det dock alternativ. Ett av dessa alternativ är linbanan över East River.

Linbanan följer Queensborough Bridge över East River, och stannar på Roosevelt Island. Man får en annorlunda vy av stan från ovan, och det finns många fina fototillfällen under färden. Ett stort plus är dessutom att det aldrig är kö till linbanan.

Turen kostar, som alla allmänna transportmedel, bara $2, och när du anländer till Roosevelt Island är det bara att stanna kvar på linbanan tills den tar dig tillbaka till Manhattan. Det är ett billigt, annorlunda och kul alternativ till de dyrare turistmålen, och hela trippen tar bara runt 20 minuter, så det tar inte upp en massa värdefull tid.


En av de roligare sakerna med linbanan är att man på Manhattan-sidan av East River har full insyn i lyxlägenheterna på 60’th Street när man svävar förbi bara några meter utanför fönstren.

***EDIT***
Linbanan kommer att vara stängd i ett antal månader under 2010 för underhåll.


Queensborough Bridge Linbana
Hörnet East 60th Street och 2nd Avenue
Manhattan

5 comments:

Anonymous said...

Tack! Ska dit i maj.

Anonymous said...

hade ingen aning om att det finns en linbana i new york

Anonymous said...

Den här måste jag åka nästan gång jag är där.

Anonymous said...

Trevlig liten linbanetripp. Men det var första gången jag blev lite besviken på bloggen. Det stämde nämligen inte att jag kunde sitta kvar ombord och vända. Föraren tvingade ut mig för att lösa ny biljett för returfärden. Det kan nog variera beroende på vem som kör kanske. Det handlar ju inte heller om några större summor, men det var synd. Jag försökte förklara min situation men det var dövörat till. Han var dock trevlig och absolut inte otrevlig på något sätt, det måste sägas! :-)

-Markus

susanna said...

Åh, den var jättekul!
Tack för tipset! Man kan använda sitt t-banekort så det var bara att åka, stiga ur och kliva in igen. Åh, vilken schysst utsikt över Meccano-bron...
Lätt att hitta.

Post a Comment