Saturday, March 14, 2009

13. Powerhouse Arena


Brooklyn har de senaste åren blivit hem för en mängd enastående gallerier och utställningslokaler. Allt fler konstnärer och gallerister har sökt sig från Manhattan till Brooklyn, främst på grund av billigare lokalhyror. Powerhouse Arena är namnet på ett bokförlag/galleri/butik på andra sidan Manhattan Bridge, och de har lagt ribban skyhögt för hur ett galleri ska vara.


Med en lokal på circa 600 kvadratmeter har Powerhouse Arena utrymme för en hel del olika saker. Det är alltid någon slags fotoutställning på gång, och ofta finns det en installation eller två att titta på. Butiksutrymmet tar upp större delen av lokalen, och ibland är det svårt att veta vad som är en del av en utställning och vad som är till salu.

Powerhouse Arena har blivit ett Mecca för foto och designintresserade. De både publicerar och säljer böcker av kända och okända konstnärer. Den gemensamma nämnaren är den otroligt höga kvaliten deras publikationer håller.


De har naturligtvis även en avdelning för de allra yngsta konstentusiasterna, där man kan hitta både nya och klassiska barnböcker. Dans och teater finns även det med på schemat. Föreställningarna är oftast kvällstid, och lokalen brukar vara packad till bristningsgränsen.

Bege dig till Powerhouse Arena, dra ett djupt andetag, och känn dig själv fyllas med inspiration.


Powerhouse Arena
37 Main Street (mellan Water Street och Front Street)
Brooklyn

5 comments:

Anonymous said...

Fin läsning så här tiiidigt på morgonen!

Anonymous said...

Vill dit, nu!!!

Anonymous said...

Hur hittar du alla dom här coola ställena?

Daniel said...

Tusen tack for kommentarerna!

Jag bor har, sa nar jag springer pa ett kul stalle sa skriver jag ned det. Dessutom far jag da och da rekommendationer fran kompisar, och gar dit och kollar in det. Om det passerar alla "Ett annat New York"-kriterier sa skriver jag om det. :)

Om du har nagot tips, sa maila det till oss genom att anvanda linken till hoger. ->

Anonymous said...

Verkar som ett kul ställe!

Post a Comment