Wednesday, September 23, 2015

554. Schaller's Stube


Trots att det fortfarande är runt tjugo grader varmt här i New York börjar hösten att närma sig med stormsteg. Det står inte på förrän löven gulnar och svala vindar sveper genom staden. Därför vill jag innan dagens tips ta tillfället i akt och nämna den allra senaste utgåvan av Ett annat New York. Ett annat New York Höst/Vinter 2015 heter den, och är skriven för dig som har New York-resan inplanerad till årets svalare månader. Jag vill även passa på och berätta om min senaste bok som heter Magiska Amerika: Södern, som är en reseskildring där vi åker på en road trip genom södra USA. Ett annat New York Höst/Vinter 2015 finns som e-bok, och den laddar du ned via denna länk. Priset är behagliga 32 kronor. Magiska Amerika: Södern hittar du hos din lokala bokhandlare, eller online via följande länk. Nu till dagens tips, där vi bekantar oss med korvar i alla dess former – nämligen hos Schaller's Stube på Upper East Side.


Schaller & Weber är en institution på Upper East Side. Den lilla köttbutiken öppnade redan på trettiotalet, och har genom åren försett generationer av hungriga Upper East Siders med Bratwurst, Schweinsachs och andra delikatesser från det tyska köket. För ett par månader sedan öppnade man även sin alldeles egna korvmoj, som snabbt blivit en personlig favorit.


I Schaller's Stube, som korvmojen heter, säljer man sina egna korvar. Stället är inhyst i köttbutikens gamla slaktbod, och är rent perfekt att besöka när man befinner sig på Upper East Side och det börjar kurra i magen. Det finns ett tiotal olika kreationer att prova på, allt från en The Classic, där en Bratwurst serveras med Sauerkraut, till en bamse vid namn The Berlin Wall, som är en tvåhundrafemtiograms kielbasa toppad med bacon och ostsås. Allt bröd kommer från populära Balthazar, och smakerna är otroliga!


Schaller's Stube är beroendeframkallande. Smakerna är genuina så det förslår, och det är inte en slump att köttbutikens korvar överlevt i nästan hundra år. När du befinner dig på Upper East Side rekommenderar jag ett besök varmt. Det är nämligen en riktig New York-klassiker du har att se fram emot.

Schaller's Stube
1654 2nd Ave (mellan E 85th och E 86th Street)

Manhattan

1 comments:

Anna Brelid said...

Hej Daniel,

Planerar att åka till New York i Januari, visst är det ungefär samma temperatur som i våra trakter då?

Tack för boktipset också, den verkar väl värd att läsa.

Post a Comment