Sunday, March 22, 2015

546. Empellón Al PastorEfter en snöig fredag var det igår äntligen dags för solsken och vårkänslor igen, och vad passar då inte bättre än brunch i goda vänners lag? Därför begav vi på EANY-redaktionen oss ut för att äta och dricka gott på ett ställe i East Village, men innan jag berättar om det vill jag återigen nämna att du även hittar oss på Facebook, där du kan ställa frågor och få tips och råd från andra New York-fantaster. Vår Facebook-sida hittar du här. Nu är det dags för brunch, därför beger vi oss till Empellón Al Pastor.


Empellón Al Pastor är en mexikansk restaurang belägen precis bredvid Tompkins Square Park. Det är en charmig inrättning med tegelväggar och rustika träbord – väldigt New Yorkskt med andra ord. När du klivit in slår du dig ned där det finns plats, sedan beställer du vid en av två barer – taquerian eller den vanliga drinkbaren. Klientelet består av allt från lokala barnfamiljer till hipsters som övergivit Williamsburg för ett brunchbesök på Manhattan.


På menyn hittar du tacos, tacos och tacos. Det blir inte mycket bättre än så. Restaurangen gör sina egna tortillas, vilka även används i tillverkningen av chips. Allt är glutenfritt och ekologist, så det lämpar sig för alla i sällskapet. Både köttbaserad och vegetariska tacos finns att beställa, och jag själv har tre favoriter – restaurangens stora stjärna Tacos al Pastor, samt en variant med tunga och komage, och även en med ställets egna chorizo. Allt är makalöst gott.


Vill du ha någonting att dricka finns det ett fint utbud av både cerveza och Margaritas, men jag vill slå ett slag för någon av  Empellón Al Pastors Micheladas. En Michelada är en drink bestående av öl och diverse uppfriskande ingredienser. På menyn finns varianter skapade av stjärnkockar som Wylie Dufresne, men själv är jag såld på en goding vid namn Emoticon, där så udda ingredienser som yuzu, miso och Togarashi-salt stiftat bekantskap med en burk Mexicali.


View Larger Map
Empellón Al Pastor
132 St Marks Place (mellan Ave A och 1st Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment