Sunday, March 29, 2015

547. The SeamstressPremissen för min senaste bok Ett annat Manhattan var New York är en färskvara, och ingen annanstans är det påståendet så tydligt som på Upper East Side. I årtionden var detta grannskap en enklav för stadens allra rikaste, och kallades bland annat the silk stocking district, men på senare år har området genomgått en så pass stor förändring att det blivit en utmanare till både Williamsburg och The Village. I kvarteren runt 2nd Ave dyker det dagligen upp nya restauranger och barer, mycket tack vare den nya tunnelbanelinjen som kommer att öppna under 2016. Ett ställe som av välrenommerade The New York Times anses vara en av stadens mest spännande nyöppningar är The Seamstress.


The Seamstress är en bar och restaurang gömd på en anonym gata mellan 1st och 2nd Ave. Stället är beläget i ett vanligt bostadshus, och när du går förbi utanför lägger du knappt märke till det. Men när du kliver in uppenbarar sig en dold pärla. Tunnelbanekakel, öppen spis, mörkt trä och ack så vackra gäster. Större delen av klientelet är unga trendsättare som fått upp ögonen för Upper East Side, hela lokalen är fylld av en skön och avslappnad stämning. Det är New York just nu.


På menyn hittar du godsaker som ostron, Mutton Burger och Braised Pork Shank. Själv är jag såld på det sistnämnda, trots att burgaren nyligen utsetts till en av stadens bästa. Cocktailmenyn är skapad av Steve Laycock, som även står bakom den framgångsrika baren The Dead Rabbit på södra Manhattan. Ett par drinkar som sticker ut från mängden är Wiz Fizz, där gin fått stifta bekantskap med citron och Root Beer, samt Gerwin, där en skvätt genever gått till sängs med bland annat bitters och sockrade nypon.


The Seamstress är en av New Yorks bästa barer just nu. Det är ett ställe som gjort för att äta god mat och dricka drinkar av världsklass. Dessutom är det ett fint exempel på hur föränderlig denna härliga stad är, och hur kvarteren längs 2nd Ave mellan 75th och 96th Street är mitt uppe i en veritabel Askungensaga.


View Larger Map
The Seamstress
339 E 75th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment