Thursday, June 12, 2014

541. Bar BaconAtt gå ut och äta med goda vänner är något av det trevligaste som finns, och igår fick jag tillfälle att göra just detta. Då träffade jag nämligen svenskarna Martin, Lovisa, Ida och Charlie på ett ställe som riktat in sig på kostcirkelns viktigaste del – nämligen bacon! En gastropub i Hell's Kitchen som kort och korrekt heter Bar Bacon.


Bar Bacon är ett genidrag. Det är en rustik och gemytlig krog som gjord för att träffa ett gäng vänner, dricka ett par öl och äta något gott. Taket är täckt av pressat tenn, och de mörka trädetaljerna är upplysta av edisonlampor. Men den huvudsakliga anledningen till ett besök är som du nog gissat menyn.


Ställets ägare är alltid på jakt efter god bacon, vilket resulterar i en föränderlig meny där den stora stjärnan ofta kommer från någon gård i New York State eller New England. Är du likt mig ett fan av bacon ska du beställa pubens Bacon Flight, där du får prova fyra olika sorter, två skivor av varje, stekt till krispig perfektion. Smakerna är perfekta, fulländade, ja rentav magiska. Väljer du dessutom att få din bacon serverad med en beer pairing är du klok som en bok. Folket i köket vet nämligen vad de pysslar med. Utsökt!


Bar Bacon är något av ett måste för dig bacon-älskare som befinner dig i New York. Det är helt enkelt stans bästa bacon. Stället serverar dessutom mycket goda hamburgare, något som både Charlie och Martin kan gå i god för. Som pricken över i har de även ölen Six Point Sweet Action på tapp. Avslutningsvis vill jag tacka Martin, Lovisa, Ida och Charlie för en mycket trevlig kväll!


View Larger Map
Bar Bacon
836 9th Ave (mellan 54th och 55th Street)
Manhattan

1 comments:

Höga Kusten said...

Det var inga dåliga baconbitar det där..

Post a Comment