Sunday, May 25, 2014

540. Goat TownI morgon är det Memorial Day här i staterna, vilket betyder att många av oss befinner oss mitt i en långhelg. Som om en ledig måndag inte vore nog förutspås även vädret bli perfekt. Vi på EANY-redaktionen valde att tillbringa dagen innan ledigheten som vi så ofta gör med brunch. Därför tog vi tunnelbanan ned till East Village, för att besöka en favorit vid namn Goat Town, ett ställe där man prickat rätt på alla punkter.


Goat Town är en bistro som ligger helt rätt i tiden. Rustik inredning samsas med lika rustik mat, för att i slutänden skapa magi. Taket är täckt av pressat tenn från Brooklyn, träborden är rejäla och lita varstans i lokalen skådas tunnebanekakel. Precis som det ska vara på en restaurang där det alltid är fullsatt under brunchtimmarna på lördag och söndag.


På menyn hittar du burgare, Fried Chicken och Pork Butt & Grits, samt så mycket mer. Allt lagat till perfektion. Själv slog jag till på en Goat Town Burger, som var vansinnigt god. Den är nu med på min evigt föränderliga topp 5-lista över New Yorks bästa burgare. Till det avnjöts en Brooklyn Lager.


Som grädde på moset har Goat Town dessutom en liten trädgård på bakgården, där man odlar grönt som används i restaurangens kök. Det känns som en naturlig del i restaurangens rustika tänk. Jag gillar Goat Town skarpt, och rekommenderar stället varmt för dig som vill avnjuta en god brunch eller kanske få dig en utsökt hamburgare till livs.


View Larger Map
Goat Town
511 E 5th Ave (mellan Ave A och B)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment