Thursday, May 15, 2014

539. Road trip i New EnglandDet är maj månad, vilket innebär att hummersäsongen har börjat i staterna norr om New York. Och hur firar man det på bästa sätt? Jo, man tar en road trip genom New England! Det var precis vad vi på Ett annat-redaktionen gjorde förra helgen. Vi tog ledigt ett par dagar och vigde denna förlängda helg åt skaldjur i alla dess former. Det huvudsakliga målet med resan var Maine, men vi hann även med en liten avstickare till New Hampshire.


Det första stoppet blev i en pittoresk kustby i Maine vid namn Perkins Cove, där vi besökte den lilla restaurangen The Lobster Shack. Som namnet antyder serverar de hummer, hummer och hummer, så vi slog till på varsin Lobster Roll. Dessa mackor var bland de bästa vi hittat i hummerväg, och något av ett måste om du har vägarna förbi. Lobster Rollsen sköljdes dessutom ned med en pint IPA från Maine-baserade Gritty McDuff's. Ett perfekt val!


Turen fortsatte sedan upp till Freeport, och den amerikanska klassikern LL Beans huvudbutik. LL Bean är ett friluftsmärke som är mest känt för sina vattentäta Bean-kängor. I Freeport hittar du dessutom ett gäng fina outlets. LL Beans huvudbutik har öppet dygnet runt, varenda dag på året, och det är ett riktigt Mecca för dig som gillar friluftsliv och/eller klassiska amerikanska plagg som är så där härligt New Englandska att det bara sjunger om dem.


Kvällen avslutades i den lite större staden Portland, där ett besök till krogen J's Oyster är ett måste. Där hittar du nämligen stans bästa skaldjur. Det är ett litet och enkelt ställe där det alltid är kö. Hit går folk bosatta och uppvuxna i Portland, och förutom en ångkokt hummer råder jag dig att beställa restaurangens Oyster Sampler, där du får prova på en uppsjö av härliga ostron, både råa och tillagade.


Som jag nämnde tog vi även en avstickare till New Hampshire, där vi dagsvandrade i White Mountains. Vi gick en led som heter Mount Willard, som leder fram till en fin utsiktsplats några kilometer upp i bergen. Leden var emellertid fortfarande täckt av snö, så på sina ställen var det ganska svårvandrat. Vi åkte dessutom norrut längs Maines kust, för att titta på några av statens alla fyrar. Höjdpunkten var när vi hittade en övergiven gammal fyr vid namn Squirrel Point (någon halvtimmes bilfärd från det lilla samhället West Harpswell, där vi slog till på ytterligare varsin hummer på en restaurang vid namn Dolphin Marina & Restaurant.)


Som du hör finns det mycket att se och göra i Maine. Det finns många ställen du inte bör missa, bland annat dinern Congdon's Doughnuts, där några av östkustens bästa munkar serveras. Byn Kittery, där du hittar en ypperlig och enorm outlet. Sebago Brewery i Portland, som serverar underbar öl. Det lilla samhället Boothbay Harbor, som är så pittoreskt att det värker i hela kroppen. Maine är helt enkelt ett suveränt ställe att semestra i, och jag ser redan fram emot att utforska den norra delen av staten.

(Den slutgiltiga kontrollräkningen av antalet humrar som konsumerades under våra fyra dagar landade på sex/person.)

0 comments:

Post a Comment