Friday, July 4, 2014

542. Mexi BBQI dag är det fjärde juli, vilket betyder fyrverkerier, flaggviftande och firande – så grattis USA! Dagen till ära ska jag berätta om en restaurang där man bjuder på ett vinnande koncept, men innan dess vill jag passa på att nämna min senaste bok. Ett annat Manhattan heter den, där hittar du över tvåhundra spännande tips som gjorda för ditt New York-besök. Bästa pris just nu hittar du hos CDON. Nu vidare till den där vinnande restaurangen jag nämnde tidigare, Mexi BBQ på Upper East Side.


Mexi BBQ är ett ställe där man serverar mexikansk mat och barbecue – enkelt och genialiskt. Den första restaurangen öppnade i Queens för några år sedan, där succén snart var ett faktum. Därför har man nu slagit upp portarna på Upper East Side, (längs 2nd Ave, som förväntas bli ett av New Yorks hetaste grannskap när den nya tunnelbanelinjen öppnar om några år) i en lokal som gjord för enkel men god mat och en uppsjö av delikata ölsorter.


På menyn hittar du tacos, chimichangas, barbecue och en hel massa annat smått och gott. Maten är mycket god, servicen snabb och effektiv, och stämningen på topp. Det är helt enkelt ett avslappnat ställe där man gärna dröjer kvar en stund (speciellt när något världsmästerskap visas på någon av alla de TV-apparater som är strategiskt utplacerade i lokalen).


På dryckesfronten hittar du ett fyrtiotal olika ölsorter på tapp, välblandade drinkar samt ett härligt utbud av tequila och bourbon. Mexi BBQ är en härlig restaurang som under helgerna även serverar en utsökt brunch. Det är avslappnat och skönt. Som gjort för BBQ och öl.


View Larger Map
Mexi BBQ
1633 2nd Ave (mellan 84th och 85th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment