Sunday, September 23, 2012

501. East River Diner


Det har blivit hög tid för ännu ett tips här på EANY. Innan dess vill vi återigen nämna att vår bok nu finns i butik. Den finns att köpa hos din lokala bokhandlare, samt hos Bokus, AdLibris och CDON. Boken är en blandning av de bästa inläggen från bloggen samt helt nya tips, reflektioner och skrönor från staden, kartor och dagspromenader. Nu till dagens tips, där vi ska besöka en diner på Upper East Side. Ställets namn är East River Diner.


East River Diner är som så många andra diners på Upper East Side ett ställe som främst besöks av folk från grannskapet. Det är en restaurang dit folk går för att under ett par timmar avnjuta en rejäl frukost över söndagstidningen, en syssla som är förvånansvärt trevlig och cinematisk. Stället bytte nyligen namn från Café 79, något som stamkunderna knappt la märke till. Inredningen och menyn är nämligen densamma, det vill säga charmig och delikat.

Som sig bör på en diner är maten kaloririk och god. Pannkakor, bacon och French Toast flyger ut ur köket i en strid ström, och lokalen är som du nog anat fylld av delikata dofter. Min personliga dinerfavorit Tuna Melt serveras hos East River Diner på en rostad bagel, ett udda men delikat val av bröd som fungerar utmärkt.


East River Diner är en härlig Upper East Side-diner värd ett besök. Visst tar det en stund att promenera från tunnelbanestationen till 1st Ave, men denna promenad väcker bara aptiten till liv. Det är ett ställe som gjort för en söndagsfrukost, där blaskigt kaffe och kalorier är de två huvudsakliga ingredienserna.


View Larger Map
East River Diner
1514 1st Ave (mellan E 79th och E 80th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment