Thursday, September 6, 2012

490. La Mia Pizza


I dagens inlägg ska vi fortsätta på det pizzaspår vi begav oss in på i förra tipset. Innan dess vill vi dock meddela att vår bok Ett annat New York nu ligger på femtonde plats på cdon.se's lista över de bäst säljande böckerna just nu! Boken släpps den 17'e september, och kan då köpas i butik samt beställas från de stora bokhandlarna på nätet. Nu vidare till den där pizzadiskussionen, som tar oss till Upper East Side och La Mia Pizza.


La Mia är en typisk New York-pizzeria. Det är ett ställe utan krusiduller, där underbar pizza säljs till långt in på natten. Min favorit bland stadens pizzerior kommer nog alltid att vara Fat Sal's, men La Mia är en mycket värdig utmanare efter en sen utekväll då Sal's tycks ligga några kvarter för långt bort. Vad är det då som gör La Mia till en så härlig pizzeria? Jo, utbudet, degen och smakerna.


Det finns vanligtvis ett tiotal olika sorter att välja mellan, den ena godare än den andra. Själv har jag fallit för ställets barbequepizza, som kan vara den perfekta måltiden när kroppen en sen kväll behöver kaloririk skräpmat. Sedan har vi degen, som efter en sväng i ugnen uppnår en perfekt krispighet där varje tugga får dig att vilja äta mer och mer. Slutligen har vi smakerna, som är en ren och skär explosion i munnen: det är New York-pizza när den är som bäst, och vare sig du beställer en enkel ostslice eller en toppad med barbeque har du smaker utan dess like att se fram emot.


La Mia är som sagt en värdig utmanare till Fat Sal's. Det lilla pizzahaket har inte mycket atmosfär att bjuda på, och framåt fredag och lördagskvällens småtimmar brukar det vara ganska packat i lokalen. Alla dessa aber är emellertid något man får ta med en klackspark. Pizzan är nämligen bland den bästa New York har att erbjuda.


View Larger Map
La Mia Pizza
1488 1st Ave (mellan E 77th och E 78th Street)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Upper East Side för pizza? orimligt.

Post a Comment