Tuesday, September 4, 2012

489. Olio


Sommaren börjar lida mot sitt slut här i New York. Löven på träden börjar långsamt skifta färg, och trots att det fortfarande är runt +25C om dagarna är det nu något svalare om kvällarna. Stadens alla uteserveringar är emellertid lika fullsatta som vanligt, något som förmodligen kommer att hålla i sig ytterligare någon månad. I West Village hittar vi en italiensk restaurang där trottoarserveringen alltsomoftast är fullsatt, ett ställe vid namn Olio.


Olio är en neapolitansk restaurang med bara ett par år på nacken. Det är ett ställe där pizza tas på blodigt allvar, vilket resulterat i att de vedeldade ugnarna alltid går för högtryck. Ibland kan det vara någon stunds väntan innan ett bord blir ledigt, och skulle så vara fallet finns det ofta plats vid baren, där du kan stifta närmare bekantskap med ställets vinlista.


Det finns ett trettiotal olika viner att välja mellan, och de är alla från Italien. Till skillnad från många av stadens vinbarer är priserna dessutom mycket överkomliga. Runt $9 får du betala för ett glas, och beställer du en hel flaska kostar det ofta inte mer än $35. Vedugnsbakad pizza och italienska viner är naturligtvis ett vinnande koncept, men det finns ytterligare en anledning att besöka Olio: utbudet av desserter.


På dessertmenyn hittar du ett tiotal italienska desserter. Vid vårt senaste besök föll valet på en chokladkaka serverad med vaniljglass, en kombination som var underbart god då den rika chokladen skapar perfekt harmoni tillsammans med den hemgjorda glassen. Olio är en mycket trevlig restaurang, vare sig du lyckas knipa en åtråvärd uteplats eller tvingas bänka dig vid baren. Att ställets cocktailmeny dessutom är utformad av en av stans bästa mixologer är ytterligare ett plus i kanten.


View Larger Map
Olio
3 Greenwich Ave (mellan W 10th och W 8th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment