Friday, September 7, 2012

491. Soy & Sake


Det trillar dagligen in frågor på Ett annat-mailen rörande allt mellan himmel och jord här i New York. Dessvärre har vi ofta inte tid att besvara alla dessa frågor, så är det något du undrar över råder vi dig att besöka vår Facebook-sida och ställa frågan där. På Facebook-sidan ser nästan femtusen andra kunniga New York-fantaster din fråga, och det finns nästan alltid någon som har ett givande svar. Vår Facebook-sida hittar du här. Nu till dagens inlägg, där vi ska besöka en av stans bästa vegetariska restauranger. Soy & Sake heter den, och ligger i West Village.

Soy & Sake öppnade för snart tre år sedan, då en anställd på Red Bamboo bestämde sig för att prova lyckan på New Yorks vegetarianscen. Detta visade sig vara ett vinnande drag, då den rymliga restaurangen på kort tid blev mycket populär. Precis som sina vegetariska grannar VP2 och Red Bamboo ett par kvarter bort ligger tyngdpunkten bland Soy & Sakes rätter på fuskkött, något som dagligen lockar horder av hungriga besökare, både vegetarianer och köttätare.


På menyn hittar du allt från fuskkyckling till vegetariska stekar, via sojaräkor och en anka så verklighetstrogen att man gärna tvivlar på att den är vegetarisk. Maten är otroligt god, och då det finns ett fint utbud av aptitretare är det lätt att göra en rejäl djupdykning i det vegetariska köket innan det är dags för huvudrätten. Själv har jag fallit för ställets Buffalo Wings, där vegetarisk kyckling serveras dränkt i barbecuesås tillsammans med vegansk blue cheese.


Då Soy & Sake har dessutom ordet sake i sitt namn finner du på menyn naturligtvis ett fint utbud av drinkar baserade på just denna dryck. Dessa drinkar är precis lagom starka, och den perfekta drycken till din vegetariska festmåltid. Både vegetarianer och köttätare har något att se fram emot under ett besök till denna West Village-institution. Utbudet är mycket fint, och om du aldrig provat helvegetarisk mat tidigare har du en mycket behaglig upplevelse att se fram emot.


View Larger Map
Soy & Sake
47 7th Ave S (mellan Morton och Commerce Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment