Friday, June 1, 2012

462. 5th Avenue Chocolatiere


Helgen är på ingång, vilket innebär att det är tillåtet att trycka i sig något sött i form av lördagsgodis. Det finns en uppsjö av sötsaker att upptäcka i New York, allt från cupcakes till avancerade desserter med udda ingredienser, men en stående favorit här på Ett annat-redaktionen är choklad i alla dess former. En klassiker på stadens chokladkarta är 5th Avenue Chocolatiere i Midtown East, och det är dit vi på sistone styrt våra steg när chokladvargen i oss ylat till.


5th Avenue Chocolatiere är en liten butik helt vigd åt underbar choklad. Stället har nästan 40 år på nacken, och sedan öppnandet har kunder som Donald Trump, New York Stock Exchange och familjen Hiltons alla hotell försetts med delikata sötsaker. All choklad tillverkas lokalt, och de ingredienser som används är av högsta kvalitet. Du kan köpa dina godbitar i presentask eller en och en vid disken.


I utbudet hittar du tryfflar, mörk och ljus choklad, samt allsköns olika sorters kräm och nötfyllda skapelser. Några favoriter vi på redaktionen fallit för är ställets Raspberry Crème, Caramel, samt Chocolate Covered Strawberries. De två förstnämnda bjuder på ljuvlig fyllningar som båda gifter sig fint med den mörka chokladen, och de sistnämnda chokladdoppade jordgubbarna är en modern klassiker som sätter guldkant på den gråaste av dagar.


Det finns emellertid en skapelse i 5th Avenue Chocolatieres utbud som i min mening slår de tidigare nämnda delikatesserna med hästlängder; butikens Double Dipped Potato Chips. Här snackar vi om ett potatischips som doppats inte bara en gång, utan två gånger i choklad, vilket resulterar i något som är lika gott som det är ohälsosamt. Skulle du mot förmodan inte gilla chips finns det även dubbeldoppade popcorn att köpa.


View Larger Map
5th Avenue Chocolatiere
693 3rd Ave (mellan E 43rd och E 44th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment