Tuesday, May 29, 2012

461. Astro Restaurant


Det har återigen blivit dags för ett dinertips här på bloggen, men innan dess vill vi berätta att EANY har startat ett Pinterest. Vår Pinterest-sida hittar du här, och vi har dessutom lagt till en Pinterest-knapp längst ned på varje inlägg, strax under Facebook-knappen, så nu kan du pinna de bilder du gillar. Nu tillbaka till dagens tips, där vi besöker en riktigt New Yorksk inrättning i Midtown vid namn Astro Restaurant.


Astro Restaurant är en tvättäkta diner som öppnade någon gång under det tidiga åttiotalet. Som sig bör bjuder stället på en genuin charm, där servitörer klädda i väst och vit skjorta surmulet men effektivt tar din beställning ackompanjerade av Topp 40-skval från radion och bruset från 6th Ave. Inredningen tycks inte ha ändrats sedan stället öppnade, och det är en ren fröjd att slå sig ned i ett av de vinylklädda båsen och börja bläddra i menyn.


Då det är en diner vi talar om finns det hundratals olika rätter att beställa, allt från frukostar till komfortmat som burgare och Dagobert-mackor. Besöker du Astro för frukost hittar du allt från pannkakor till bagels, via våfflor och French Toast på menyn. Själv har jag bara provat ställets Tuna Melt, en livrätt jag inte kan undgå att beställa när det vankas dinerbesök, och jag kan gå i god för att du inte kommer att bli besviken på denna väl tilltagna tonfiskmacka. Är du sugen på något sött finns det ett fint urval av pajer, cheese cake och shakes att stilla sockerbegäret med. Under årets varmare månader rekommenderar jag dock att du sköljer ned din Tuna Melt med en blaskig öl.


Astro Restaurant är en diner som tar dig några år bakåt i tiden, till ett New York under tidigt åttiotal, där gatorna var hårda och attityden lagom uppkäftig. Stället bjuder på en rejäl charm, och maten går inte heller av för hackor. Dessutom har de dinervärldens snyggaste namn och logga.


View Larger Map
Astro Restaurant
1361 6th Ave (mellan W 55th och W 56th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment