Thursday, November 3, 2011

380. Molly's Cupcakes


Det har blivit dags för något sött igen, och i dagens tips kommer vi återigen att ta ett bett av den cupcake-kultur som New York blivit så känt för under senare år. Innan dess vill vi ta tillfället i akt och tacka för alla trevliga och uppmuntrande kommentarer ni lämnar på EANYs Facebook-sida, samt passa på att bjuda in er som ännu inte följer oss på Facebook. Vår Facebook-sida hittar du här, och du är hjärtligt välkommen! Nu tar vi en promenad genom ett höstligt New York ned till West Village och Molly's Cupcakes.


Chicago-baserade Molly's Cupcakes är en nykomling på stans cupcake-scen. Deras New York-filial öppnade för drygt tre månader sedan, och har sedan dess lockat till sig horder av kunder med sötsaker i blick. En av de charmigaste aspekterna med Molly's är att företaget skänker en del av vinsten till stans alla skolor, något som är mycket välkommet i dessa tider av dagliga budgetnedskärningar. De serverar dessutom mycket goda cupcakes.


Som hos så många andra cupcake-bagerier i stan kan du hos Molly's designa ditt eget bakverk. Du kan välja mellan fem kakbottnar, fem frostings och ett gäng olika sorters strössel från ställets strösselbar. Skulle du inte känna dig kreativ kan du även beställa färdigdesignade cupcakes. Det finns ett tjugotal varianter att välja mellan, varav två är veganska.


Min favorit i Molly's underbara utbud är deras Peach Cobbler Cupcake, som är en variant på en klassisk amerikansk paj där vår vän persikan står i rampljuset. Peach Cobblern är mycket god, och den uppfriskande frukten passar mycket bra ihop med den söta frostingen. Skulle du göra en längre djupdykning i Molly's utbud finns även sällskapspel till låns att fördriva tiden med.


View Larger Map
Molly's Cupcakes
228 Bleecker Street (mellan Downing och Carmine Street)
Manhattan

2 comments:

Elisabeth said...

Aaw vilket härligt inlägg! Hälsningar från Helsingfors, Finland!

xxx
E
http://dragonflyelisabeth.blogspot.com/

Anna said...

Hey, jag vill ha tips på bra frukosställen! Vår favorit är The Cupping Room, W Broadway/grand st.
Om en dryg veca åker vi över igen och vill hitta nåt nytt! Har ni tips på det? Eller i SF för den delen, vi sakdit ett par dagar först. :)

Post a Comment