Tuesday, November 1, 2011

379. Sausage Inc.


I helgen som gick var det kallt här i New York. Snöslask och snålblåst var ledorden för lördagen, men framåt söndag började det klarna upp. Vi begav oss därför ned till Union Square för att besöka Filene's och DSW, där bland annat ett par nya löparskor inhandlades. Shoppingrundan tog som vanligt längre tid än planerat, och vi bestämde oss för att äta något innan hemfärd. Under sommaren har jag haft ögonen på en nyöppnad liten korvrestaurang, och då den ligger bara ett kvarter från tidigare nämna butiker begav vi oss dit för ett sen lunch. Sausage Inc. heter stället, och det visade sig vara helt perfekt.


Sausage Inc. öppnade portarna för bara några månader sedan. Som namnet antyder säljer de korvar, och trots den något enkla inredningen har det lilla korvhaket på kort tid blivit en favorit hos korvsugna New York-bor. På menyn hittar du korv samt sliders. Korvarna mals och stoppas på premisserna, och är färskare än något annat du kan hitta i stan. De är dessutom oerhört goda, och jag är ack så glad att vi äntligen besökte denna veritabla korvinstitution.


Det finns sex olika sorter att beställa, varav en är vegetarisk. Våra val föll på Farmer Sausage och Chipolata, där den förstnämnda är stoppad med Chunky Beef, bacon och färska örter. Den var otroligt god, och är en rejäl utmanare till de korvar som serveras hos DBGB. När du tar en tugga av korven blir det uppenbart att folket bakom Sausage Inc. tar sina kreationer på allvar. De dagsfärska korvarna som serveras med stekt lök på ett Pretzel Bun är sprickfärdiga av smak och stora nog att mätta en fullvuxen skogshuggare. Dessutom ligger priset på angenäma $5.51, vilket är mycket överkomligt.


Det finns förutom ketchup och senap dessutom sex olika dressingar du kan toppa din korv med, varav Cilantro Pesto, Chipotle Mayo och Rosemary Garlic Aioli är tre fina exempel. Den sistnämnda blev min personliga favorit, då den gifter sig mycket väl med sin bacontunga vän Farmer Sausage. Jag har inte kunnat sluta tänka på Sausage Inc. sedan vårt besök för ett par dagar sedan, och då ytterligare ett besök med hundraprocentig säkerhet står för dörren nästa söndag är jag glad att jag köpt mig ett par nya löparskor.


View Larger Map
Sausage Inc.
106 University Pl (mellan E 12th och E 13th Street)
Manhattan

1 comments:

Anonymous said...

Hej,
Först vill jag bara tack för en helt fantastisk bra reseblogg! Vi är en liten familj som åker till NY för första gången nästa år i september och dottern är då 6 år fyllda, vilket innebär att vi kommer att försöka anpassa resan efter hennes tempo så klart. Blir så glad när jag ser att jag kan söka "barnvänligt" bland era inlägg och hittar massor av coola ställen där hon säkert kommer att uppskatta maten och omgivningen. Tusen tack!
Hälsar
Madeleine
Göteborg

Post a Comment