Friday, May 25, 2012

459. Lincoln Park Tavern


Sommaren närmar sig med stormsteg, vilket betyder att stadens parker återigen börjar bli heta besöksmål efter att ha legat i träda under årets svalare månader. Central Park är naturligtvis den stora vinnaren bland New Yorks alla gröna oaser, men en rejäl utmanare är Prospect Park i Brooklyn, mycket tack vare vackra Brooklyn Botanic Garden som är belägen i norra delen av parken. Efter ett grönt och skönt besök i denna sistnämnda park börjar det emellertid gärna kurra i magen, och skulle detta hända är det inte långt till ett litet ställe vid namn Lincoln Park Tavern, beläget i grannskapet Prospect Lefferts Garden.


Lincoln Park Tavern är en typisk kvartersrestaurang. Stället är enkelt men hemtrevligt inrett, och under ett besök inser man snart att merparten av kunderna är folk från grannskapet som slunkit in för en öl efter jobbet (Happy Hour är mellan 17:00 och 19:00) eller för en matbit. Atmosfären är avslappnat familjär, och är ni ett större sällskap finns det sällskapspel att fördriva tiden med.


På menyn finner du barmat som hamburgare, Buffalo Wings och tacos. Maten är mycket god, och vi rekommenderar ställets Chicken Molé Tacos, vars kryddiga chokladsås är en av de bästa vi provat. Skulle du vara sugen på en burgare ska du be att få den toppad med getost, samt beställa in en Sweat Action från Brooklynbryggeriet Six Points. Det är en kombination du kommer att bära med dig ända in på ålderns höst i form av ett vackert och välsmakande minne.


Lincoln Park Tavern är en kvarterskrog som bjuder på många fina kvaliteter. Stämningen är väldigt mycket Brooklyn, maten är utsökt och drinkutbudet är både fint och billigt. Det är en ypperlig destination när du befinner dig i Prospect Park och vill bekanta dig närmare med folket i grannskapet, och känner du dig kreativ finns det dessutom kritor tillgängliga på alla bord.


View Larger Map
Lincoln Park Tavern
51 Lincoln Road (mellan Flatbush och Ocean Ave)
Brooklyn

0 comments:

Post a Comment