Thursday, May 3, 2012

450. Uva


Den senaste tiden har vädret varit väldigt ombytligt här i New York. Ena dagen har det varit strålande sol och sommarvärme, bara för att under natten övergå till regn och rusk. Detta veliga väder medför dessutom problem; det kan nämligen bli svårt att veta om man ska välja uteservering eller middag under tak. Som tur är finns det restauranger som erbjuder båda alternativen, och en av dessa är Uva, en av våra många kvarterskrogar här på Upper East Side.


Uva är en italienare som slog upp portarna för snart åtta år sedan. Det är en av Upper East Sides mest älskade italienska restauranger, som förutom en rejäl dos atmosfär dessutom bjuder på rustik inredning, där levande ljus och tegelväggar sätter stämningen. Stället har dessutom en fin uteplats för varmare dagar, och vill du titta på människor kan du även välja att bänka dig vid ett bord på trottoarserveringen.


På menyn finner du italienska godsaker som pasta, bruschetta och ost. Själv brukar jag se till att beställa restaurangens Mezzelune alla Boscaiola, som är små halvmåneformade raviolis fyllda med prusciutto och mozzarella. Dessutom är ställets Pappardelle al Ragu di Vitello ett måste, där den hemgjorda pastan brottas med både kalvkött och montasio-ost. För att sätta pricken över din måltids i rekommenderar jag att du beställer in ytterligare ett glas vin, samt ett par ostar från det 20 sorter stora och väldoftande utbudet.


Uva är en härlig italienare, och efter ett besök är det inte svårt att förstå varför det är en av grannskapets mest älskade restauranger. Både stämningen och maten är av världsklass, och det faktum att det finns ett hundratal olika viner att beställa är inte till något som helst besvär. Det är dessutom en mycket mysig restaurang att besöka, både i små och stora sällskap, när vädret inte riktigt kan bestämma sig.


View Larger Map
Uva
1486 2nd Ave (mellan E 77th och E 78th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment