Tuesday, May 1, 2012

449. Running Company


En av mina absoluta favoritsysslor är att springa. Inget rensar huvudet så väl som en lång löprunda, och om det någon gång blir glapp i träningen känns de nästkommande dagarna både sneda och ur led. Dessvärre har det inte blivit mycket skrivet här på EANY om det att springa, men vi har ändå lyckats tipsa om både en favoritrutt samt en skobutik. Idag har det blivit dags för ytterligare ett tips rörande det sistnämnda, så knyt på dig skorna så rusar vi ned till Running Company.


Running Company är en lokal kedja med 16 butiker utspridda över östkusten. Folket bakom butikerna är själva löpare som brinner för sitt intresse, något som märks i samma stund du kliver in genom dörrarna. Personalen kan allt och lite till om löpning, och är du på jakt efter ett par bra skor kan du efter konsultation och analys av foten vara säker på att du fått med dig det perfekta paret hem.


I utbudet av skor hittar du löpvänliga märken som Newton, Mizuno och Brooks, varav den sistnämndes modell Pure Connect nyligen utsågs till en av årets skor i husbibeln Runners World. Skulle du vara på jakt efter andra löpningsrelaterade prylar kan du dessutom frossa i butikens fina utbud av shorts, t-shirts och overaller.


Running Company är en riktig guldgruva om du har ett intresse för löpning. Det är en butik där du hittar det bästa av det bästa, och behöver du ett par nya skor rekommenderas ett besök varmt. Något annat jag rekommenderar varmt är en morgonjogg längs East River, från 60th Street upp till Robert F. Kennedy Bridge. Det är både en hälsosam syssla samt ett magiskt sätt att välkomna ännu en New York-dag.

Ytterligare en Running Company finns vid Columbus Circle.


View Larger Map
Running Company
1059 3rd Ave (mellan E 62nd och E 63rd Street)
Manhattan

1 comments:

DOA said...

Kul med lite tips om löpning. Jag nöter mest asfalt på västra sidan. Favoritrundan är från 22a gatan ned till sydspetsen av Manhattan och tillbaka. Det är speciellt vackert i solnedgången.

Post a Comment