Sunday, May 6, 2012

451. Vivi Bubble Tea


I dagens tips ska vi återigen stifta närmare bekantskap med en delikat efterrätt, men innan dess vill vi ta tillfället i akt och nämna att vår bok nu börjat dyka upp på de största svenska bokhandlarnas sidor! Boken släpps först den 17'e september, men du kan redan nu ta en titt på omslaget samt trycka på gilla-knappen. Här, här och här kan du ta en närmare titt på vår bok! Nu beger vi oss ned till Chinatown, och ett färgglatt litet ställe vid namn Vivi Bubble Tea.


Vivi Bubble Tea är en rar liten snackbar där glada färger och kawaii tillsammans med delikata sötsaker har blivit ett vinnande koncept. Stället är inte mycket mer än ett hål i väggen med en handfull sittplatser längs ena väggen, så det kan ofta bli både trångt och rörigt i den lilla lokalen. Detta lilla aber glöms emellertid bort i samma sekund du börjar ögna genom menyn, där en välsmakande värld uppenbarar sig.


Som ställets namn antyder hittar du en uppsjö av olika sorters bubble tea hos Vivi. Bubble Tea är en smakupplevelse där diverse söta drycker serveras med en rejäl skopa tapiocapärlor. Tapiocapärlor är små bollar gjorda av stärkelse från yuccaplantan. De bjuder på en härlig konsistens och är mycket tuggvänliga, vilket snabbt kan bli beroendeframkallande. I Vivi's utbud av bubble tea kan du välja mellan ett åttiotal olika smaker där lychee, kiwi och kokosnöt är tre personliga favoriter.


Vivi's är en av New Yorks mest populära destinationer vad bubble tea anbelangar, och en stor skara fans kan gå i god för att stans bästa variant av denna sötsak inhandlas just här. Du kan även beställa små tilltugg, där ställets Popcorn Chicken blivit i det närmaste legendarisk. Se till att prova en bubble tea när du befinner dig i grannskapet, det kommer dina smaklökar att tacka dig för.


View Larger Map
Vivi Bubble Tea
49 Bayard Street (mellan Elisabeth Street och Bowery)
Manhattan

1 comments:

Marina said...

Hola,

Har ni nagot bra tips pa ett hotell i New York (helst pa Manhattan) som inte är allt för dyrt? Jag skall dit och springa Marathon i November. Vore tacksam för svar! :-)

Gillar er blogg jättemycket och hoppas pa att fa se mycket av det ni tipsar om här!

Post a Comment