Saturday, February 4, 2012

418. Asia Dog


Som av en slump har vi på sistone haft något av ett snabbmatstema bland våra restaurangtips här på EANY, och dagens inlägg är av samma delikata natur. Innan vi påbörjar ytterligare en diskussion på området vill vi ta tillfället i akt att be om ursäkt för att många av de mail som trillar in på Ett annat-mailen förblir obesvarade. Det hinns helt enkelt inte med, så vi råder er istället att besöka EANY's Facebook-sida och ställa era frågor där. Facebook-sidan hittar du här. Nu beger vi oss ned till gränslandet mellan Nolita och Chinatown för ett besök hos Asia Dog.


Asia Dog är en varmkorvsrestaurang som efter att ha dykt upp på marknader och barer sedan 2008 nyligen skaffade en fast adress mitt på Kenmare Street. Det är ett mycket litet ställe med en handfull sittplatser och en enkelt punkig atmosfär, där en välredigerad meny bestående av några av New Yorks mest delikata korvar är de stora stjärnorna.

Det finns tre olika sorters korv att välja mellan, Beef, Chicken och Veggie. Ett stående val här på redax är Beef, men vi hyser inga tvivel om att de andra två är minst lika goda. När du valt korv ska du sedan välja toppings, vilket är en rejäl utmaning då de sju olika varianterna är otroligt goda. Vi har själva ätit oss igenom hela utbudet, och det är mycket svårt att välja en vinnare. Om vi dock vi skulle tvingas att välja ett par favoriter faller våra val på Vinh där din korv serveras med Bahn Mi-toppings som paté, inlagda grönsaker och aioli, samt Ginny, där hemgjord kimchi och nori-flingor omfamnar din avlånga vän.


Asia Dog är mycket beroendeframkallande, och det är mycket svårt att befinna sig i grannskapet utan att falla för deras delikata frestelser. Priset för en combo bestående av två korvar är dessutom bara $8. Idag ska vi med största sannolikhet ner till kvarteren söder om Houston Street för provsmakning av menyer inför vårt stundande bröllop, och jag befarar att det dessutom kommer att bli ett besök hos Asia Dog. Huruvida vi kommer att servera varmkorv på bröllopsmiddagen återstår att se.


View Larger Map
Asia Dog
66 Kenmare Street (mellan Mulberry och Mott Street)
Manhattan

4 comments:

Eddie said...

Får gratulera bröllopsparet!

Daniel said...

Tack ska du ha min vän!

Eddie said...

Vi kanske ses i maj igen? Jag kommer den 5:te och stannar i tio nätter. Denna gång så långt upp som w 107:st. Vi drack ju aldrig Sake...

Daniel said...

Självklart! Det ser jag fram emot!

Post a Comment