Wednesday, January 19, 2011

270. Paris Sandwich


Ett stort tack till alla er som valt att följa Ett annat New York på Facebook! Vi tror att Facebook-sidan kan bli ett bra sätt för oss New York-fans att byta tips och favoriter. Nu till dagens inlägg som kommer att handla om något vi gillar skarpt här på redaktionen, nämligen mackor. Därför beger vi oss bums ner till Chinatown, och en liten Bánh mì-restaurang vid namn Paris.


Paris är en vietnamesisk sandwich-bar där traditionella Bánh mì's serveras. Som ni kanske minns från vårt tips om Saigon är en Bánh mì en krispig baguette fylld med inlagda grönsaker, cilantro, och ditt val av pålägg. Förutom mackor finns dessutom andra vietnamesiska delikatesser till försäljning


Brödet som används till mackorna tillagas på plats, och det finns ett tjugotal olika fyllningar att välja mellan. Redaktionens tre favoritmackor är fläsk, sardiner, eller vegansk kyckling. Dessa tre är alla otroligt goda, och vi är säkra på att resten av utbudet är minst lika delikat.


Vi vill dessutom tipsa om Paris Green Tea Waffles, som är mycket läckra, och dessutom billiga. $1 kostar en våffla med kokosnötsylt, vilken är den perfekta avslutningen på ditt sandwich-kalas. Mackorna är för övrigt inte heller dyra; $4-5.50 får man betala beroende på vilken fyllning man väljer.

Ytterligare en lokal finns några kvarter söderut.


View Larger Map
Paris Sandwich
213 Grand Street (mellan Mott och Elizabeth Street)
Manhattan

3 comments:

vegas.nu said...

Härliga tips! Jag får ta en ny resa till New York och Las Vegas snart :)

Maggan said...

Vilken otrolig blogg! Tusen tack!

Anonymous said...

Vilka tips!!! Tack så mycket!!! Jag ser verkligen fram emot min resa till New york! Det ska bli sååå kul!!!

MVH

Agnes

Post a Comment