Thursday, September 29, 2011

371. The Dove Parlour


New Yorks bar-scen bjuder på tusentals olika barer där du kan stilla din törst med allt från öl till sake. På senare år har mixologi och välblandade drinkar blivit något av ett fenomen här i stan, och många barer har valt just denna inriktning. För någon helg sedan besökte vi ett ställe vars motto är To democratize decadence, där vägen till demokratiserad dekadens går via just cocktails. The Dove Parlour heter stället i fråga, och platsen är Greenwich Village.


The Dove, som baren kallas i folkmun, är en sammetsröd dekadent inredd cocktailbar som på senare tid blivit otroligt populär. Det är inte ett vidare stort ställe, och på helgerna är det packat till bristningsgränsen. Anledningen till barens popularitet är, förutom sittvänliga soffor och franskinspirerad dekor, dess lilla men naggande goda utbud av cocktails.


Den lilla cocktailbaren har förärats med epitet som Most Romantic Bar och Best Greenwich Village Bar for Grownups, samt utnämnts till en av New Yorks Top 5 Bars with the Best Cocktails. På menyn hittar du ett femtontal cocktails, samt en handfull organiskt odlade viner. Cocktailsen är mycket goda, och då priset ligger på $11/drink kan du prova flera stycken innan kvällen är över.


The Dove är en extremt populär bar just nu, och trots att det alltid är fullpackat är stämningen trevlig. Skulle ni vara ett större sällskap kan ni boka bord, något som rekommenderas varmt då det ibland kan vara svårt att hitta en yta att ställa sin drink på.

Whiskey-baserade The Olympia är min personliga favorit bland barens drinkar. Den blir emellertid väldigt suddig när du försöker fotografera den.


View Larger Map
The Dove Parlour
228 Thompson Street (mellan Bleecker och W 3rd Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment